Bitcoin madencilik zorluğunda büyük artış: Yeni rekor farkla geldi

Haziran ayında ilk kez 50 trilyonu geçen ancak daha sonra rekorları kırmaya devam eden Bitcoin madencilik zorluğu ayarlaması bu sabah erken saatlerde tamamlandı. Zorluk bir kez daha rekor kırdı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

2022 yılında çok ciddi fiyat düşüşleri olmasına rağmen artmaya devam eden Bitcoin madencilik zorluğu yeni ayarlamasını bu sabah tamamladı ve yeni rekorunu kırdı. Zorluk ilk kez 53 trilyonu aştı ve 53.9 trilyon oldu.

Haziran ayında ilk kez 50 trilyonu aşan ve daha sonra kdemeli şekilde yükselmeye devam eden zorluk, bu kez %6.45’lik yükseliş gösterdi. Metrik son olarak 24 Mart günü %7’nin üzerinde yükselmiş daha sonra en fazla yüzde 3.5’luk yükseliş göstermişti.

Ortalama hash rate de zorluk gibi sert yükseldi ve saniyede 385 exahash oldu. Hash rate de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Sektör gittikçe büyüyor

Bilindiği gibi kripto para madenciliği sektörü başta ABD olmak üzere her geçen gün büyüyor. Şirketlerin yeni cihazlar satın alması ve yatırımları artırmaları madencilik mücadelesini her geçen gün daha da zorlaştırıyor. Bu durum zorluk seviyesinin de doğal olarak artmasına neden oluyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl