Fiverr Rakibi Deelance Blok Zinciri ve Web3 Teknolojisi ile İş Dünyasına Yön Verecek

Sponsorlu

Günümüzde serbest çalışma, bireylerin uzaktan çalışması ve geleneksel istihdamdan daha yüksek olmasa da benzer bir ücret kazanması için uygun bir seçenek olarak ortaya çıktı. Giderek artan sayıda çalışanın, neredeyse yaklaşık yüzde 65’inin, uzaktan çalışma isteğini ifade etmesi dikkat çekici. Özellikle COVID-19 pandemisinin ardından bu eğilim hız kesmeden devam etti.

Serbest çalışma dünyasında Fiverr gibi pazar yerleri piyasa hakimiyetiyle dikkat çekiyor. Bu platformlar müşterilerine önceden taranmış bir dizi iş, 7/24 müşteri desteği ve ödeme koruma sistemleri sunuyor. Bununla birlikte, bu serbest çalışma platformları hala çeşitli sorunlarla karşı karşıya.

Web2 platformlarıyla ilgili başlıca endişelerden biri, kullanıcı kontrolü ve veri sahipliğinin olmaması. Ayrıca, hedefli reklam şirketleri alıcıların verilerini de kullanıyor.

Tahminlere göre, dünya çapındaki gig ekonomisinin 2023 yılına kadar 450 milyar dolarlık bir değeri aşması ve serbest çalışma sektörünün 2028 yılına kadar 12 milyar doları aşması bekleniyor.

Fiverr gibi platformlar ayrıca yüksek komisyon ücretleri, düşük dereceli hizmetlerin reklamını yaparak ve kullanıcıların kişiselleştirilmiş verilerini kullanarak gelir elde ediyor.

DeeLance (DLANCE) ise serbest çalışma sektörüne devrim getirmek ve sektörü geliştirmek amacıyla pazara giriş yaptı. DeeLance token satın almak için araştırma yapan yatırımcılar ise gün geçtikçe artıyor. Bu sebeple DeeLance projesine aşağıda yakından bir bakış sunduk.

DeeLance Nedir?

Merkeziyetsizleşme, dijital dönüşümün yeni bir dalgasını tetikliyor. DeeLance, bu dalganın en önemli örneklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. DeeLance, iş bulma ve işe alım süreçlerini yeniden tanımlayarak, dünyanın dört bir yanındaki serbest çalışanların ve işverenlerin etkileşim biçimlerini dönüştürmeyi hedefleyen tamamen merkeziyetsiz bir freelance ağı.

DeeLance, küresel akıllı çalışma için iş birliğine dayalı bir ortam oluşturmak üzere merkeziyetsiz çağdaş bir platform. Ayrıca DeeLance, serbest çalışan profesyonellerin potansiyel alıcılarla bağlantı kurma biçiminde de devrim yaratıyor.

Web3 tabanlı bir platform olan DeeLance, kullanıcıların yaratıcı çalışmalarını satın alıp satmak, ağ oluşturmak, fikirleri tartışmak ve uzun vadeli ilişkiler kurmak için bir araya gelebileceği bir metaverse oluşturmayı amaçlıyor. Bu, sadece iş ve işçi arasında bir bağlantı yaratmakla kalmıyor, aynı zamanda işverenler ve serbest çalışanlar arasında daha güçlü bir bağ oluşturuyor.

DeeLance NFT Pazaryeri

DeeLance token satın alanlar, ayrıca bir NFT pazaryerinden de yararlanıyor. Bu, yaratıcıların eserlerini blok zinciri üzerinden satmalarını ve satın alıcıların bu eserlerin sahipliğini blok zinciri üzerinde doğrulamalarını sağlıyor. Platformun native tokeni DLANCE ise bu işlemlerde kullanılıyor. Bu, kullanıcıların serbest çalışanlara hızlı ve kolay bir şekilde ödeme yapmalarını sağlıyor. Aynı zamanda komisyon oranları ve döviz kuru sorunlarını önlüyor.

DeeLance Yüksek Komisyon Ücretlerine ‘Dur’ Diyor

DeeLance, ayrıca sektördeki en düşük ücreti sunma hedefiyle, merkezi freelance platformlarındaki yüksek ücret sorununu çözmeyi amaçlıyor. Freelance çalışanlar genellikle yüksek ücretler nedeniyle kazançlarının büyük bir kısmını kaybediyorlar, ancak DeeLance bu ücretleri yüzde 2’ye kadar düşürerek serbest çalışanların daha fazla para kazanmalarını sağlıyor.

Öte yandan DeeLance, işverenlerin paralarının beklenen iş teslim edilene kadar güvende olduğu bir escrow hizmeti sunuyor. Bu, işverenlere bir güvence sağlıyor ve aynı zamanda serbest çalışanlara hizmetlerinin karşılığını alacaklarına dair bir garanti veriyor. Ayrıca, platformda anlaşmazlık çözüm mekanizmaları da bulunuyor, bu sayede her iki taraf da adil bir şekilde muamele görüyor.

Platformun işleyişinde önemli bir role sahip olan DLANCE tokeni, platformun altyapısının bir parçası olarak dağıtılıyor: Ödüller/Airdrop yüzde 2, Ekip yüzde 10, Likidite yüzde 10, Danışman/Ortaklık yüzde 14, Cex yüzde 16, Rezerv/Ekosistem yüzde 18 ve Yatırımcılar yüzde 30.

DeeLance’i Ön Plana Çıkaran Özellikleri Neler?

DeeLance sözcüsü, DeeLance’ın serbest çalışma alanını tamamen değiştireceğini ve tüm dünyadaki uzaktan çalışanlar yararına olacağını belirtti. Platform, işletmelerin projeleri için doğru yetenekleri bulmayı ve serbest çalışanların yeni müşteriler bulmayı kolaylaştıracak şekilde tasarlandı​.

DeeLance’da iş ilanı vermek veya iş başvurusunda bulunmak sadece bir dakika sürüyor.

Platforma başlamak için herhangi bir tarayıcı eklentisi, üçüncü taraf uygulaması, kredi kartı bilgisi veya cüzdan bağlantısı gerekmiyor.

DeeLance Ön Satışı Tüm Hızıyla Devam Ediyor

DeeLance, blok zinciri teknolojisi tarafından desteklenen, dünya çapında yaygın olarak kullanılan bir platform olmaya hazırlanıyor.

DeeLance’in native tokeni olan DLANCE, Ethereum blok zinciri üzerine inşa edildi. DLANCE token, NFT alım satımı, metaverse’te reklam yayınlama, arazi ve ofis satın alma veya başka herhangi bir faaliyet için ana varlık olarak ön plana çıkıyor.

1,3 milyon dolardan fazla fon toplamayı başaran Deelance token satın almak isteyenlerin biraz elini çabuk tutması gerekiyor. Zira DLANCE tokenin borsa liste fiyatı 0,037 dolar olarak belirlendi, bu da erken yatırımcıların yüzde 40 indirimle DeeLance satın alacağı anlamına geliyor.

DeeLance’in giderek daha fazla benimsenmesinin DLANCE token popülaritesinin hızla artmasına yol açması bekleniyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl