Grayscale CEO’su: Bitcoin ETF’leri eninde sonunda onaylanacak

SEC ile davalık olan ancak GBTC ürünü ve aldığı işlem ücretleriyle ciddi şekilde tepki de alan Grayscale şirketinde CEO Michael Sonnenshein, yeni yapılan Bitcoin ETF başvuruları ve SEC ile olan davalarını değerlendirdi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünyanın en büyük dijital fon şirketi olan Grayscale’in CEO’su Michael Sonnenshein ABD medyasından Bloomberg TV’nin stüdyosuna konuk oldu. SEC ile olan davalarından yeni oluşturulan ETF taleplerine kadar birçok konuya değinen Sonnenshein, daha önce de birçok kez söylediği gibi Bitcoin spot ETF’lerin onay alacağından emin olduğunu belirtti.

Son Dakika | Ripple Davası Sonuçlandı! XRP Neden Yükseliyor?

SEC ile olan davalarında kararların bu yaz aylarında çıkmasını beklediğini belirten Sonnenshein, şu anda sadece GBTC’yi Bitcoin ETF’ine çevirmeye odaklandıklarını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Kararların yaz aylarında çıkmasını bekliyoruz”

Biz uzun zamandır piyasada birçok Bitcoin spot ETF’inin kabul edilmesine yönelik olarak hazırlıklarımızı yapmıştık. Bugün zaten birçok vadeli Bitcon ETF ürünü piyasada mevcut… Bizim için önemli olan GBTC’nin nasıl bir ETF’e dönüşeceği… Bu konuya odaklandık ve umuyoruz ki bu yaz döneminde Washington’daki temyiz mahkemesinden konuyla ilgili bir sonuç çıkacak. Hem SEC ile olan hem de temyiz mahkemesinde devam eden davada her an karar çıkabilir. Ama biz en geç sonbahar aylarında bu kararların çıkmasını bekliyoruz.

“Gözetim anlaşmaları SEC için önemli”

Mahkemeden gelecek olan kararlara göre GBTC’nin New York Borsası’nda listelenmesi için adım atacağız. Gözetim anlaşması konusu da gündemimizde… SEC, Bitcoin spot ETF başvurularına uzun zamandır bakıyor ve fiyat takibi için bu tür anlaşmaların önemini vurguluyor. SEC’nin bu anlaşmalardan ikna olup olmayacağını bize zaman gösterecek.

“Olup olmayacağı değil, ne zaman olacağı…”

Bunu daha önce de söyledim, şimdi de söyleyeceğim. Bir spot Bitcoin ETF’inin kabul edilip edilmeyeceği konusu tartışmaya kapalı. Tartışılacak şey, bu ETF’lerin ne zaman kabul edileceğidir. Geçmişe baktığımda ne kadar ilerleme kaydedildiğini görüyorum. Bu anlamda GBTC ürününün de katkısı büyük. Yolu açanlardan biri de GBTC’dir. Şu anda ABD’de spot Bitcoin ETF’i için bir talep var. Büyük bir talep söz konusu…

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl