SEC, Celsius’a dava açtı, CEO Mashinsky tutuklandı

Son dönemde kripto para şirketlerine karşı agresif bir tutum sergileyen ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), geçtiğimiz sene haziran ayında iflas eden Celsius ve CEO'su Alex Mashinsky'ye dava açtı. Mashinsky'nin aynı zamanda bu sabah saatlerinde de tutuklandığı belirtiliyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

SEC, iflas davası devam eden Celsius şirketine dava açtı. Kurum şirketle birlikte firmanın eski CEO’su olan Alex Mashinsky’yi de yine mahkemeye verdi. New York Başsavcısı Letitia James, Mashinsky’yi, şirketin finansal durumu konusunda müşterileri yanıltmakla suçluyor. SEC’nin yanı sıra ABD Adalet Bakanlığı, CFTC ve FTC de Celsius ile Mashinsky’ye dava açtı.

Son Dakika | Ripple Davası Sonuçlandı! XRP Neden Yükseliyor?

SEC, Celsius şirketi ve Mashinsky’nin CEL token’ın fiyatını manipüle ettiğini iddia ediyor.

Öte yandan Bloomberg’in verdiği bilgiye göre CEO Mashinsky sabah saatlerinde, Celsius’un iflasıyla ilgili yürütülen bir soruşturma kapsamında tutuklandı.

Bilindiği üzere SEC, 2022 yılından başlamak üzere kripto şirketlerine üst üste dava açıyor. Kurum ve başkanı Gary Gensler bu konuda sert şekilde eleştiriliyor. Gensler, henüz dün yaptığı açıklamada da önemli olanın yatırımcıların korunması olduğunu, kendisinin kanuna aykırı hiçbir şey yapmadığını belirtmişti.

Hatırlanacağı üzere Celsius şirketi, Bitcoin ve bazı kripto paralar üzerinden müşterilerine faiz veriyordu. Geçen sene mayıs ayında Terra LUNA ekosisteminin çökmesiyle birlikte zor duruma düşen şirket, 12 Haziran’da (2022) ise platformdan çekim işlemlerini durdurmuş ve daha sonra da temmuz ayında iflas mahkemesine başvurmuştu.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl