Dogecoin kurucusu Markus, Twitter’dan 37 bin dolar kazandı

Twitter yaptığı açıklamayla reklamlardan elde ettiği geliri içerik üreticileriyle paylaşacağını belirtirken, Dogecoin yaratıcılarından olan Billy Markus da pastadan pay almaya hak kazandı. Markus, tweet'lere verilen cevaplar kısmındaki reklamlardan yaklaşık 37 bin dolar elde etti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Twitter dün akşam yaptığı açıklamayla platform üzerindeki hesapların bir bölümüyle reklam gelirlerini paylaşacağını duyurdu. İçerik üreticileri, kendi tweet’lerinin altında bulunan reklam tweet görüntülenmesi üzerinden para kazanabilecekler.

Ayda en az 5 milyon görüntülenme gerekiyor

Son 3 aydaki dönemde her ay en az 5 milyon tweet görüntülenmesi alması gereken içerik üreticilerinin aynı zamanda onaylı hesap (Blue onayı) olmaları da gerekiyor. Bununla birlikte, ödemeler için de, bir Stripe hesabının Twitter hesabına bağlanması zorunlu kılınıyor.

“Üretici reklam gelir paylaşımı” olarak adlandırılan program üzerinden birçok hesap, gelir elde etmeyi başardı bile… Twitter’ın sahibi olan Elon Musk’ın platform üzerindeki hareketlerini anında tweet atan @Elon_alerts hesabı 2200 dolar kazandı.

2013’te bir şaka coin’i olarak Dogecoin’i yaratan isimlerden biri olan Billy Markus da, azımsanmayacak şekilde 37 bin 50 dolar kazandı. Markus, Twitter’dan kendisine gelen bu mesajı, “Twitter’ı seviyorum” diyerek takipçilerine gösterdi.

Ödemeler, programın ilk duyurulduğu şubat ayına kadar uzanacak ve şu an için toplu şekilde yapılacak. Kazanılan haklar ayrıca 72 saat içinde Stripe hesaplarına gönderilmiş olacak.

Twitter’dan yapılan açıklamada “Buradaki amacımız insanların Twitter’da içerik üreterek ve yaşayarak da para kazanabilmeleridir” denildi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl