Ripple davası hakiminden adil bildirim notu: SEC’nin yaptıkları tutarsız

Ripple şirketinin SEC karşısında dün elde ettiği zafer kripto dünyasında hala konuşulurken, hakim Analisa Torres'in karar metnindeki detay notları da yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Torres, dip notlarının 20. maddesinde Ripple'ın davada en çok tutunduğu unsurlardan biri olan adil bildirim konusuna değiniyor ve SEC'nin buradaki politikasını geçmiştekilerle kıyasladığında tutarsız bulduğunu belirtiyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

2020 yılının aralık ayında SEC’nin, Ripple şirketi aleyhine açtığı “kayıtsız menkul kıymet/yatırım sözleşmesi satışı” davasında artık sona gelinirken, dünkü “bomba karar”ın detayları da ortaya çıkmaya başladı.

Bilindiği gibi Ripple şirketinin davanın başından bu yana tutunduğu en büyük unsur, SEC’nin kendilerini önceden uyarmadığıydı. Ripple şirketi, SEC’nin geçmişte kendilerini uyarması halinde konuyla ilgili önlem alacağını ifade ediyordu. SEC ise bu konuda uyarıda bulunmak gibi bir zorunluluğu olmadığını dile getiriyordu.

Hakimden adil bildirim vurgusu: SEC tutarsız…

İşte dava hakimlerinden Analisa Torres de, en çok konuşulan konulardan biri olan adil bildirim tartışmasına değindi. Ripple şirketinin baş hukuk müşaviri olan Stuart Alderoty’nin de Twitter hesabından paylaştığı dip notta şu ifadeler yer alıyor:

“Mahkeme sadece kurumsal satışların yatırım sözleşmesi statüsüne girdiğini belirtmektedir ve bu nedenle savunma tarafının, adil bildirim konusundaki iddialarını, bu kurumsal yatırım sözleşmesi satışı düzenine dahil etmemektedir. Mahkemenin kararı sadece kurumsal satışlarla ilgilidir ve SEC’nin bu satışların dışında kalan diğer satışlarla ilgili teorileri, geçmiş dijital varlık davalarına bakıldığında büyük ölçüde tutarsızdır”

Ripple yöneticisi: SEC’nin yaptıkları adil bildirime dayanıyor

Alderoty, hakimin bu karar notunu şu şekilde açıklıyor:

“Burada mahkeme, SEC’nin kurumsal satışlar dışında kalan teorilerinin, adil bildirim konusunda dahil edilmesi gerektiğini belirtiyor”

Ünlü avukat da yorumladı: SEC için kötü haber olabilir

Dava hakkında ilk günden bu yana detaylı bilgiler veren avukat John Deaton da, hakimin karar metnindeki ifadelerine şu yorumu yaptı:

“Her zaman dip notları okuyun. Buradaki nokta çok önemli. Bazı avukatlar hakimin, adil bildirim talebini reddettiğini söylüyordu. Ama öyle değil. Hakim sadece kurumsal satışlar konusundaki adil bildirim talebini reddediyor. Geçmişteki uygulamaların da tutarsız olduğunu söylüyor. Bu durum, bir sanığın jüri karşısında bundan sonra adil bildirim savunması yapabileceği anlamına gelir. Eğer diğer hakimler de bu konuda aynı fikirde olurlarsa bu, SEC için kötü haber olur”

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl