Cathie Wood’dan bu kez 50 milyon dolarlık Coinbase satışı

Geçen seneden bu yana yaptığı Coinbase ve Tesla hisse alımlarıyla ön plâna çıkan Cathie Wood'un şirketi ARK Invest, 50 milyon dolarlık COIN hissesi sattı. Şirket geçen hafta da 12 milyon dolarlık hisse satışı yapmıştı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

En büyük Bitcoin destekçilerinden biri olan ve bir Bitcoin spot ETF başvurusu da bulunan ARK Invest, SEC’ye yaptığı bildirimle cuma günü 50.5 milyon dolarlık Coinbase hissesi sattığını duyurdu.

ARK’ın bünyesinde bulunan birçok ETF’ten toplam 480 bin adet COIN hissesi satılırken, şirketin elinde hala 10.5 milyon adet Coinbase hissesi bulunuyor ki, bu durum da firmayı en büyük Coinbase yatırımcılarından bir tanesi yapıyor. ARK şirketi geçtiğimiz hafta da 12 milyon dolarlık COIN satışı yapmıştı.

Coinbase yükseliyor

Özellikle 6 Temmuz’da CEO Armstrong dahil bazı yöneticilerinin küçük miktarlarda da olsa, hisse satışı yapmasının ardından şirketle ilgili soru işaretleri artmıştı. Ancak o günden bu yana hisseler 90 dolar civarından 107 dolar seviyesine kadar yükseldi. COIN, cuma günü piyasaları 105 dolar ile kapattı.

Bugün TSİ 16.30’da ABD borsalarının açılmasından sonra ise hisseler hafif de olsa artış gösterdi ve haberin yazıldığı dakikalarda yaklaşık 106 dolardan işlem görüyor. COIN hisse fiyatı 2022’nin son döneminde 30 dolara kadar inmişti. Hisselerin sadece bir aylık yükseliş seviyesi de yüzde 90 civarında…

Hisselerin yükselmesinin en büyük sebeplerinden biri de BlackRock başta olmak üzere birçok ETF başvurusu yapan şirketin gözetim anlaşması için Coinbase ile iş birliğine gittiklerini açıklamalarıydı.

Coinbase’in halihazırda Ripple şirketi gibi, SEC ile davası devam ediyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl