Bu yılın ‘en sessiz’ Bitcoin piyasası: Önemli bir kırılmaya işaret

Bir numaralı kripto para olan Bitcoin, düşük volatilite dönemi yaşıyor gibi görünüyor. Glassnode'a göre, dijital varlık piyasası Bollinger Bantları ile analiz edildiğinde çok az dalgalanma gösteriyor. Ayrıca, bunun Ocak 2023'ün başından bu yana en sessiz Bitcoin piyasası olduğu belirtiliyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Haftanın ilk günü, Bitcoin fiyatı 30 bin doları aşan bir değeri koruyor ancak “oldukça az dalgalanma” sergiliyor. Bu metriğe ilişkin önde gelen bir teknik analiz göstergesine dayanarak, fiyatların şu anda sıkı bir konsolidasyon durumu sergilediği ve her iki yönde de önemli bir kırılma potansiyeline işaret ettiği görülüyor.

Glassnode tarafından paylaşılan verilere göre, Bitcoin’deki volatilite şu anda 2023’teki en düşük seviyede. Zincir üstü analiz şirketi tarafından kısa süre önce yayınlanan bir Tweet’te, Bitcoin ve kripto paraların düşük volatilite yaşadığı açıklandı. Şirket bu sonuca varmak için 20 günlük Bollinger Bantları teknik analiz aracını kullandı.

Bollinger Bantları, teknik analizde kullanılan bir gösterge olarak biliniyor. Bu gösterge, bir finansal varlığın fiyatının ortalamadan ne kadar uzaklaştığını ve fiyat hareketlerinin volatilitesini ölçmeyi amaçlıyor.

En Sessiz Dönem: Bitcoin piyasasında yılın başından beri düşük volatilite

Tweet’te aktarılana göre, fiyat aralığı sadece yüzde 4.2, bu da üst ve alt Bollinger bantlarını birbirinden ayırıyor. Dolayısıyla, bunun Bitcoin için yılın başından bu yana en sessiz dönem olduğunu gösteriyor.

Glassnode paylaşımında, “Dijital varlık piyasası, klasik 20 günlük Bollinger Bantlarının aşırı bir sıkışma yaşamasıyla birlikte, oldukça az dalgalanma görmeye devam ediyor. Sadece yüzde 4.2’lik bir fiyat aralığı üst ve alt Bollinger Bantlarını birbirinden ayırıyor. Bu da ocak ayı başındaki durgunluktan bu yana en sessiz Bitcoin piyasası olmasını sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

Polygon ve Tron da düşük volatilite yaşayan kripto paralar arasında

Öte yandan aktarılana göre daha düşük volatilite yaşayan diğer kripto paralar arasında Polygon (MATIC) ve Tron (TRX) bulunuyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl