CFTC üyesinden kripto ve Ripple yorumu: Artık açıklık dönemi başladı

Ripple ve SEC arasında devam eden davada geçtiğimiz hafta verilen kritik karar regülasyon çevrelerinde de büyük ses getirdi. CFTC komisyon üyesi Caroline Pham, "Artık regülasyonlarda açık olma yoluna girildi" dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) üyelerinden Caroline Pham, yaptığı açıklamada Ripple davasında son çıkan kararı yorumladı. ABD medyasından Bloomberg’e konuşan komisyon üyesi, yaşananların en sonunda regülasyonlarda açıklık ve netlik sağlayacağını belirtti.

“Artık bir yola girildi”

Kripto paralar konusunda mahkemelerde alınan büyük kararların önemine değinen Pham şu ifadeleri kullandı:

“Geçen sene de söylemiştim. Regülasyonlarda açıklık ve netlik mahkeme koridorlarından geçer. Bu anlamda yatırım sözleşmesinin ne olduğunun belirlenmesi kritik bir dönem olacak. ABD artık regülasyonların açık ve net olması konusunda bir yola girdi. Yeni bir dönem başlıyor. SEC de dahil, birçok regülatör kurum ile birlikte çalışmayı iple çekiyorum, ki biliyorsunuz FSB de bugün kripto paralar konusunda bir kılavuz yayımladı”

“Singapur, Hong Kong hatta AB bile…”

ABD dışında kalan birçok finans bölgesinin kripto paralarda regülasyonları hızlandırdığını belirten komisyon üyesi şunları söyledi:

“Hong Kong, Singapur, AB ve hatta İngiltere bile kripto paralar konusunda ciddi bir ilerleme kaydettiler. Bu yüzden artık bizim de regülasyonlarda bir yola girmemiz beni mutlu ediyor. Takas, varlık saklanması, ödeme yapılması… Bunların yavaş yavaş düzenlendiğini göreceğiz. Artık insanlar gerçek varlıkların tokenizasyonunu tartışıyor. Bu nedenle bizim de üzerimize önemli görevler düşüyor”

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl