Justin Sun’a TUSD davası: “Alımlarını gizlice yaptı”

TRON kurucusu Justin Sun'a, TUSD alımlarını gizlice yapmak için çeşitli kurum ve şirketleri kullandığı iddiasıyla dava açıldı. Dava dosyasında ayrıca Sun'ın kripto piyasasını manipüle etmek amacıyla TUSD alımlarını kullandığı da belirtildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

BUSD’nin üretiminin Paxos tarafından bitirilmesiyle Binance borsasının geçiş yaptığı TUSD konusunda Justin Sun’a dava açıldı. Fon yöneticileri ve sabit coin ihraççıları için çeşitli etkin çözümler sunan Archblock şirketinin kurucusu, Sun’a dava açan isim oldu.

İsmi açıklanmayan Archblock şirketinin kurucusu, ithamlarında Sun’ın gizlice TUSD alımları yaptığını, bunun için çeşitli kişi ve kurumları kullandığını ve böylece alımları gizlediğini belirtti. Dosyada ayrıca Sun’ın bu alımları yaparak kripto piyasasını da manipüle ettiği yazıldı.

Sun ile TrueUSD şirketi ise iddiaları ayrı ayrı reddettiler.

Hatırlanacağı üzere mart ayında da SEC, Sun ve 3 şirketine de dava açmıştı. Tron Vakfı Limited, BitTorrent ve Rainberry yasa dışı olarak kripto para satmak ile suçlanmışlardı. SEC ayrıca Sun ve şirketlerini TRX’i kullanarak piyasayı manipüle etmek ve “Wash trading” yani sahte hacim yaratmakla da suçlamıştı.

Sun ayrıca Twitter’dan “4” rakamını paylaşarak bunun bir FUD olduğunu ve ciddiye alınmaması gerektiğini söyledi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl