Bitcoin’de gerçekleşmiş değer ayı sezonunda yüzde 18.8 eridi

Bitcoin'de şu ana kadar yapılan tüm alımların net değerini gösteren "Realized Cap" yani "Gerçekleşmiş değer" seviyesi 2022 ayı sezonunda yüzde 18.8 düştü. Glassnode'un son raporuna göre bu düşüşlerle birlikte yaşanan toparlanma Bitcoin'in geçmişinde en çok 239 gün sürdü. Son düşüşlerde ise şu ana kadar 188 gün geçti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Zincir üstü veri platformu Glassnode, Bitcoin’in şu ana kadar gerçekleşen toplam değerini ifade eden “Realized Cap” yani “Gerçkeleşmiş değer” konusunda önemli bir grafik paylaştı.

Glassnode’un grafiğine göre 2022 yılındaki ayı sezonunda Gerçekleşmiş Değer’deki düşüş, %18.8 oldu ve aslında ayı sezonunun ne kadar şiddetli geçtiğini gösterdi. Bu düşüş tarihteki en büyük düşüşler arasında ikinci sıradaydı.

Şirketin verdiği bilgilere göre önceki döngülerde, Gerçkelşemiş Değer’in toparlanıp yeniden zirveye çıkması en fazla 239 gün sürdü. Bu da 2011 ile 2013 arasındaki süreçti.

İkinci en büyük düşüşün geldiği dönem ise 2022 ayı sezonuydu. Glassnode, bu Gerçekleşmiş Deeğer düşüşünde şu anda 188 gün geçtiğini belirtiyor. Kurumun yorumuna göre 95 ilâ 239 gün arasında değişen bu toparlanma süreci eski döngülerdekine benzer şekilde ilerliyor. Dolayısıyla artık sona gelinmiş ve düşüşler bitiyor olabilir.

Bilindiği üzere “Realized Cap”, bir varlık sahibinin satın alma fiyatı ve satış fiyatı arasındaki farkı hesaplamak için kullanılıyor. Örnek olarak bir yatırımcı o varlıkta alım yaptıktan sonra kâr ile satış yapıyorsa, bu “gerçekleşmiş değer”de bir artış getirir.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl