Chainlink kurucusu kriptoya trilyonlarca dolar getirmeyi hedefliyor

Birkaç gün önce çapraz zincir birlikteçalışabilirlik protokolünü başlatan ve yükselişler kaydeden Chainlink'te kurucu ortaklardan Sergey Nazarov, bu protokol sayesinde bankaları kripto alanına çekebileceğini belirtti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Son 24 saatte yüzde 20, son bir haftada ise yüzde 30 artan LINK, çapraz zincir birlikteçalışabilirlik protokolünü (CCIP) başlatmasıyla ilgi toplamaya devam ediyor. Chainlink kurucularından olan Sergey Nazarov ise bu protokolün kripto alanına trilyonlarca dolar getirebileceğini iddia etti.

“Bankalar ve blok zinciri birleşecek”

Paris’te düzenlenen Ethereum Topluluğu Konferansı’nda ABD medyasından The Block’un sorularını yanıtlayan Nazarov, bankaların ileriki dönemde CCIP’yi kullanmaya başlamaları durumunda kriptoya trilyonlarca doların gelebileceğini söyledi:

“Açık blok zinciri var, sözleşmelerin interneti olarak da bilinen DeFi var. Bir de bankalar zinciri dünyası mevcut. Bence ilerleyen dönemde bu alanda dünyadaki varlıkların tokenizasyonu hüküm sürecek. Bir sonraki aşama, işte bu iki alanı birbirine bağlamak olacak. Bu olduğu zaman da blok zinciri endüstrisi bütün halinde büyüyecek. Trilyonlarca dolar buraya akacak. Büyüme çok hızlı gerçekleşecek”

Swift ve diğerleri denedi

Bilindiği üzere birkaç gün önce başlatılan bu protokol, farklı blok zincirleri üzerinde token’ları transfer etmeyi sağlıyor. LINK’in yükselişinde büyük pay sahibi olan CCIP’yi son dönemde, küresel çaptaki bankalar arası mesajlaşma ağı olan Swift’in yanı sıra onlarca finansal kurum da denemişti.

Kripto benimsenmesinin 3 aşamada gerçekleşeceğini belirten Nazarov, bunlardan birincisinin token saklamanın korunaklı bir sisteme oturtulması, ikincisinin varlıklarını tokenizasyonu, üçüncüsünün ise bankaların kendi tescil ettirdikleri zincirler üzerindeki geliştirmelere başlaması olacağını kaydetti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl