Binance’ten yarıyıl raporu: Bitcoin fark attı

ABD başta olmak üzere küresel çapta birçok regülatör ile sert bir mücadele içinde olan Binance, 2023 ile ilgili ilk raporunu tamamladı. Araştırma departmanının yazdığı raporda Bitcoin ve USDT'nin performanslarına vurgu yapıldı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünyanın en büyük borsası olma konumunu, açılan birçok davaya rağmen korumayı başaran Binance, 2023 ile ilgili yarıyıl raporu yayımladı.

Senenin ilk yarısında endüstrinin zorlu zamanlar yaşadığını ancak bunların çoğunu atlatmayı başardığını belirten analistler, Bitcoin performansının ise geleneksel finans piyasalarına fark attığını belirttiler:

“2023’ün ilk yarısında kripto endüstrisi çeşitli zorluklar yaşasa da, olanlara direnç göstermeyi başardı. Bitcoin’in piyasa dominansı 2021’in nisan ayından bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Fiyat ise %87’lik artışla, tüm geleneksel piyasa yatırım araçlarına fark attı. Ordinals ve Inscriptions ise Bitcoin ekosistemine yeni bir enerji kattı”

“Sabit coin’lerdeki düşüşe rağmen USDT büyüyor”

Tether şirketinin çıkardığı USDT’deki büyümeye de dikkat çeken Binance analistleri şu ifadeleri kullandılar:

“Küresel çapta sabit coin piyasa değeri yüzde 7 düşmüş olsa da, USDT’de ise %25.8’lik bir büyüme oldu. Aynı zamanda Ethereum’da likit staking tüm zamanların zirvesine çıkarken, 2022’de karmaşık bir yıl geçiren Solana da geri dönmeyi başardı. Tron’un USDT dominansındaki büyümesi de devam etti”

“NFT’ler ayak uyduramadı”

NFT’lerde yaşanan fiyat düşüşlerine de vurgu yapan araştırma departmanı, Blur sayesinde bir performans artışı olduğunu ancak bunun NFT fiyatlarına yansımadığını aktardılar:

“NFT’ler 2022’nin 2. yarısına göre, 2023’ün ilk yarısında daha yüksek işlem hacmi elde ettiler. Bu hacim daha çok Blur pazar yerinin piyasaya girmesiyle geldi. Ancak NFT’ler bu duruma ayak uyduramadılar ve çoğu sene başından bu yana düşmeye devam ettiler”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl