XRP kararının ardından altcoin sezonu için sinyaller geliyor

Bitcoin, bu yılın ikinci çeyreğinde altcoin’lerden gelen bir sermaye akını yaşarken Ripple ile ilgili son yasal kararın ardından, piyasa hakimiyetinde bir düşüş gördü. The Block’un haberine göre, üçüncü çeyrekte altcoin sezonun başlayacağına dair işaretler var.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

En büyük kripto para Bitcoin’in son günlerde piyasa hakimiyeti azalıyor. Kripto topluluğu da “altcoin sezonunun başlayacağı” yönünde bir beklentiye girdi.

OTC kripto para satıcısı Genesis Trading’in alım satım genel müdürü Gordon Grant, The Block’a verdiği demeçte, “3. çeyrek için altcoin sinyallerinin” olduğunu söyledi.

Grant açıklamasında, “Altcoin’lerin iyi gittiği zamanlardaki risk vekillerine bakarsanız, bunlardan biri tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru ilerleyen Namdar’ı içeriryor. Nasdaq yükseldiğinde altcoinler iyi performans gösteriyor.” dedi.

“Bitcoin’den kazananlar altcoin’lere geçecek”

Bitcoin’in iyi bir 2. çeyrek geçirdiğini söyleyen Grant, “İnsanlar kredi ve risk eğrisi etrafında dönmek istiyor. Bitcoin’de iyi kazançlar elde ettiler ve şimdi bir kısmını etere, ardından daha riskli altcoin’lere taşıyacaklar. Bu bizim gördüğümüz bir model.” şeklinde konuştu.

Ripple’ın ABD Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu’na karşı kazandığı kısmi yasal zaferin ardından Bitcoin’in hakimiyeti yüzde 50’nin altına düştü.

TradingView verilerine göre, Bitcoin hakimiyeti şu anda, 29 Haziran’daki yüzde 52’lik en yüksek seviyeden düşerek yüzde 49.83 oranında seyrediyor. 12 Temmuz’daki Ripple kararının hemen ardından grafiklerde büyük bir düşüş yaşamıştı.

Piyasa değerine göre dünyanın en büyük kripto parası, büyük finans şirketlerinden spot Bitcoin ETF’leri için yapılan birkaç başvurunun ortasında yüzde 50 hakimiyet çizgisini aşmıştı. Dijital varlığın hakimiyeti, Ripple’ın SEC davasındaki son karara kadar haftalarca yüzde 52 civarında seyretti. Kararın ardından XRP yüzde 73’lük bir sıçramayla dördüncü en büyük kripto varlığı haline geldi. Ethereum, Cardano, Solana, Polygon ve Stellar gibi diğer altcoin’ler de çift haneli büyüme kaydetti.

“Altcoin sezonu başlamış olabilir”

CryptoQuant tarafından yakın zamanda yayınlanan ve The Block ile paylaşılan bir rapora göre, Bitcoin’in piyasa hakimiyetindeki düşüş, altcoin sezonunun olası bir başlangıcının göstergesi. Bununla birlikte, XRP lehine verilen olumlu karara rağmen, türev piyasalarındaki trader’lar arasındaki duyarlılık kötümserliğini koruyor.

Raporda, “Bitcoin’in piyasa değeri hakimiyetindeki düşüş, altcoin sezonunun başlamış olabileceğini gösteriyor. Ancak, türev piyasalar açısından bakıldığında, XRP’nin kararına rağmen trader’ların hâlâ olumsuz bir hissiyata sahip olduğu görülüyor.” ifadeleri kullanılıyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl