Worldcoin (WLD) kripto piyasasına güçlü girdi: Fiyatta kısa sürede önemli yükseliş

Yapay zeka şirketi OpenAI'ın kurucularından olan Sam Altman'ın projesi Worldcoin'in token'ı WLD bugün Binance başta olmak üzere birçok borsada listelendi. Fiyat 3.1 doların da üzerinde çıkarken borsalardaki yükseliş oranı da farklılık gösterdi. Binance'teki yükseliş %1600'ü de aştı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

OpenAI’ın ürünü olan ChatGPT ile müthiş bir çıkış yakalayan Sam Altman, yapay zeka ile elde ettiği yükselişi kriptoya da taşımak istiyor. Altman ile birlikte Alex Blania ve Max Novendstern tarafından kurulan Worldcoin projesinin token dağıtımı ve listelenmesi uzun zamandır bekleniyordu.

İşte Worldcoin’in arkasındaki şirket olan “Tools for Mumanity”den dün yapılan açıklamayla, token’ın bugün başlatılacağı belirtildi. Binance’in başını çektiği birçok borsa listeleme için adeta sıraya girerken, token’da da büyük patlama oldu. 3.58 doların da üzerine çıkan coin, Binance’te %1600’lük yükseliş yakaladı.

Bilindiği üzere projeye bugüne kadar 2 milyon kişilik katılım olmuştu. Bu kişiler göz taramasından geçmiş ve kimlik bilgilerini şirkete vermişlerdi. Worldcoin’e göre proje şu anda en az 20 ülkeye yayılmış durumda…

Merkeziyetsiz olduğunu iddia eden projeye dünyadan adeta eleştiri yağıyor. ABD’de izni olmayan proje, bu nedenle ABD vatandaşlarının göz taramasını yapamıyor. İşte diğer ülkelerdeki vatandaşların kimlik bilgilerinin şirketin eline geçmesi ancak ABD vatandaşlarının bu durumdan muaf tutulması en çok eleştirilen noktalardan bir tanesi olarak biliniyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl