Coinbase-SEC davasının takvimi belli oldu

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Coinbase arasındaki davada yasal savunma takvimi belli oldu. Coinbase şirketi, SEC'nin suçlamalarına karşı ilk argümanlarını ve savunması 4 Ağustos gününde sunacak.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Coinbase-SEC davasında süreç artık resmen başlıyor. İki taraf verdikleri ortak onay ile kararlaştırılan takvimi 20 Temmuz günü itibarıyla kabul ettiler.

Takvime start 4 Ağustos gününde verilecek. Hakim Katherine Failla, Coinbase’in SEC’nin suçlamalarına karşı ilk yanıtlarını bu gün dinleyecek. 11 Ağustos’ta ise, davaya uzman statüsünde müdahil olan kişiler Coinbase’e olan desteklerini belirten argümanları sunacaklar. “Amcius Curiae” olarak bilinen ve Ripple ile SEC arasındaki davada da gördüğümüz bu bağımsız 3. taraflar konuyla ilgili fikirlerini beyan edecekler.

SEC ilk sözlerini eylülde söyleyecek

Davacı taraf olan SEC ise mahkemedeki ilk argümanlarını Coinbase’den yaklaşık 1 ay sonra sunacak. Kurum avukatları 3 Eylül günü, Coinbase’in savunmasına karşı olan tezlerini sunacaklar.

10 Ekim’de ise bu kez SEC’nin argümanlarını destekleyen “amicus curiae” yorumları dinlenecek Yani davaya müdahil olan ancak bu kez SEC tarafını savunnan uzman kişiler, Coinbase’e karşı olan fikirlerini belirtecekler.

24 Ekim’de ise Coinbase ikinci kez söz alacak ve bu kez SEC’nin, ilk savunmasına verdiği cevaba yanıt verecek.

Hatırlanacağı üzere SEC, 6 Haziran’da Coinbase’e kayıtsız borsa çalıştırdığı iddiasıyla dava açmıştı. Coinbase CEO’su Brian Armstrong birçok kez SEC’yi eleştirmiş ve kurumun kendilerini randevu dahi vermediğini söylemişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl