Kripto para borsası Binance, Japonya hizmetlerini başlatıyor

Geçtiğimiz sene Japonya'da borsa satın alan Binance, ülkedeki hizmetlerini ağustos ayı itibarıyla başlatıyor. Konuyla ilgili resmi açıklama ise CEO CZ'den Tokyo'da geldi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Başta ABD olmak üzere Batı dünyasında ciddi regülasyon sorunları yaşayan Binance, kripto paralara olan ilginin yüksek olduğu ülkelerden Japonya’da hizmetlere başlıyor. Tokyo’da düzenlenen bir konferansta konuşan CEO Changpeng Zhao, resmi açıklamayı bizzat kendisi yaptı.

Başbakanın “Web3 önemli” dediği gün…

Bilindiği üzere Japonya piyasası metaverse ve Web3 gibi kripto kavramlarının en çok ilgi gördüğü yerlerden bir tanesi… Bugün Zhao’nun açıklama yaptığı konferansta Japonya başbakanı Kishida da bulunuyordu. Kishida, Web3’ün tanıtılması ve geliştirilmesi için çalışacaklarını söylemişti. İşte CZ de aynı konferansta Japonya’da Binance’i başlattıklarını resmen duyurmuş oldu.

Borsa satın almışlardı

Aslında Binance’in Japonya adımı geç kalmış bir hamle olarak göze çarpıyor. Binance, Japonya regülatörü FSA tarafından lisans verilmiş olan Sakura Exchange BitCoin (SEBC) borsasını geçen sene kasım ayında satın almıştı.

Binance bir süre önce de küresel platformunda Japon müşterilerine hizmet vermeyi bırakmıştı. Buradaki kullanıcılar yerel olan yeni borsaya geçiş yapmayı bekliyorlar.

Regülatör olan FSA, 2018 ve 2021 yıllarında iki kez Binance’e uyarı yazısı göndermişti. İkinci uyarıdan sonra ise Binance Japon pazarını terk ettiğini duyurmuştu.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl