Bitcoin madencilik zorluğunda düşüş geldi

Aylardır rekor üstüne rekor kıran ve 2 hafta önceki ayarlamada yeniden zirve yapan Bitcoin madencilik zorluğu, dün ise düşüş yaşadı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Haziran ayında tarihinde ilk kez 50 trilyonu aşan ve 12 Temmuz’daki ayarlamada da 53.9 trilyon ile açık farkla rekor kıran Bitcoin madencilik zorluğu dün tamamlanan ayarlamayla bu kez düşüş yaşadı.

Zorluk %2.33’lük düşüşle 52.33 trilyon oldu. Ancak bu rakam bile haziran ayına gelinmeden önceki tüm zorluklardan yukarıda bir seviye olarak ön plana çıkıyor. Zorlukla birlikte düşüş yaşayan hash rate de saniyede 374.53 exahash oldu.

Teksas’taki hava koşulları…

Madencilik zorluğundaki düşüşün sebebinin ise, bu anlamda en büyük tesislerden bazılarının bulunduğu Teksas’ta yaşanan aşırı hava sıcaklıklarından olduğu ifade ediliyor. Bilindiği üzere madencilik şirketleri, elektrik ihtiyacının fazla olduğu dönemlerde şebekeye fazla yüklenmemek adına makinelerini fişten çekiyorlar. İşte bu cihaz kapatma durumu hash rate oranında düşüş getirmiş olabilir.

Teksas bölgesi özellikle RIOT ve Marathon şirketlerinin büyük madencilik tesislerinin olduğu bir bölge olarak biliniyor. Teksas eyaleti son yıllarda madencilik konusunda gösterdiği büyük gelişimle dikkat çekiyor. Eyalette özellikle hem güneş hem de rüzgar enerjisi kullanılıyor ancak iki tarz enerji üretimi de hala süreklilik yaratabilmiş değil.

Bitcoin madencilik zorluğu, 2022 yılındaki fiyat düşüşlerine rağmen sürekli olarak artmaya devam etmişti. Zorluk seviyesinin artmasının en büyük sebebi olarak ise, şirketlerin yeni ve daha güçlü makinelere geçiş yapmaları gösteriliyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl