ABD Senatosu içinde kripto hükümlerinin de olduğu savunma yasasını onayladı

ABD Senatosu çok kritik ve tartışılan bir yasa tasarısını dün akşam saatlerinde onayladı. 886 milyar dolarlık tasarı 86'ya 11 oyluk büyük farkla kabul edilirken, maddeler içerisinde kripto paraları da gözetim altına alan bazı hükümler bulunuyor. Tasarı, kripto destekçisi ve karşıtı olan bazı Kongre üyelerini de bir araya getirdi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD’de Demokratların çoğunlukta olduğu Senato dün akşam, ABD askerlerinin maaşlarını artıran ve ABD’nin NATO’daki üyeliğinin devamını sağlayan “yıllık savunma politikası” yasa tasarısını kabul etti.

Senatörler, 86’ya 11’lik büyük fark ile tasarıya onay verdiler. Aynı tasarı Temsilciler Meclisi’nde de oylanmış ancak geçmesine rağmen (219-210)  birçok fikir ayrılığı gündeme gelmişti. Çift parti senatörlerinin burada ise tam tersi yönde ve birlik içinde hareket etmeleri dikkat çekiyor.

Kripto destekçisi ve karşıtlarını bir araya getirdi

Birçok tartışmanın yapıldığı ve Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçilerin ciddi taleplerinin olduğu yasa tasarısı, kripto para alanına da dokunuyor. Kripto maddeleri Ulusal Savunma İzin Yasası’na, ikisi kripto dostu, ikisi de karşıtı olan 4 senatör tarafından getirildi.

Daha önce çok önemli bir kripto tasarısı hazırlayan Kirsten Gillibrand ve Cynthia Lummis ile birlikte Elizabeth Warren ve Roger Marshall, tasarı içindeki kripto maddelerine katkı sağlayan isimler oldular. Warren ile Marshall da kripto karşıtı tasarılarıyla biliniyorlar.

Dört senatör de, kendilerinin daha önce hazırladıkları tasarılarda yer alan maddelerden oluşan bir paketi, yasa tasarısının içine yerleştirdiler.

Peki 886 milyar dolarlık bu yasa tasarısında kripto paralar ile ilgili hangi alanlar hedefleniyor? Yasa, kripto işlemleri yapan kurumsal firmalar üzerinde bir denetim yetkisi sağlıyor. Bununla birlikte kripto para mikser uygulamaları ve anonimliği-gizliliği artırıcı kripto paralar da hedef alınıyor.

Dört senatör yaptıkları ortak yazılı açıklamada ayrıca, “Bu maddeler, kripto varlıklarla ilgili bugüne kadarki en önemli kongre eylemlerinden birini temsil etmektedir” dediler.

Ancak hem Temsilciler Meclisi hem de Senato, tasarının “kendi versiyonları”nı onayladılar. Bundan sonra iki taraf da, karşı tarafın tasarısını inceleyecek ve karşılıklı anlaşma çıkarsa kanunlaşma sağlanacak.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl