Curve Finance hack’lendi: Milyonlarca CRV çalındı

Sabit coin trade'i için kullanılan en büyük merkeziyetsiz borsa olan Curve Finance hack'lendi. Yaklaşık 7 milyon adet CRV token ve 14 milyon dolarlık wrapped Ether çalınırken, iyi niyetli hacker'lar ise kısa süre sonra devreye girdiler ve havuzlarda güvenliği sağladılar.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Curve Finance hack’lendi. Son verilere göre kayıplar 50 milyon dolar civarında bulunuyor. Blok zinciri veri sağlayıcısı ve Curve destekçisi Banteg’in sağladığı bilgilere göre, CRV/ETH havuzunun boşaltılmasından dakikalar sonra ise bir kurtarma operasyonu gerçekleştirildi.

Gelen bilgiler CRV/ETH havuzundan 7 milyon adet CRV token ile 14 milyon dolarlık wrapped Ether’in çalındığı yönünde…

Yaşanan hack olayının sebebinin ise Vyper programlama dilinin eski versiyonlarındaki bir hatadan kaynaklandığı belirtiliyor. Hack saldırısından önce 26 milyon dolarlık token’ların da çeşitli Curve havuzlarından çıkarıldığı ve bu durumun, JPEGd, Metronome ve Alchemix’in de içinde bulunduğu projeleri etkilediği ifade edildi.

Curve Discord kanalından yapılan açıklamada ise iyi niyetli hacker’ların tüm havuzlardaki kontrolü ele geçirdiği ve güvenliği sağladığı aktarıldı.

Curve kurucusunun dev pozisyonu tasfiye olabilir

Yaşananların ardından ise CRV fiuyatı önce 0.73 dolardan 0.70’e, daha sonra da 0.64’e kadar düştü. Bu durum ise Curve kurucusu olan Michael Egorov’un AAVE’den aldığı ve büyük miktarda CRV token tarafından desteklenen kredi pozisyonunu tehlikeye düşürebilir. Zincir üstü verilerde görüldüğüne göre; borç alınan 60 milyon dolarlık sabit coin’ler, 180 milyon dolar değerde CRV token tarafından destekleniyor. CRV fiyatının 0.40 doların altına düşmesi, pozisyonun tamamiyle tasfiye olması anlamına gelebilir. Öte yandan Egorov da saldırıdan saatler sonra, tasfiye riskini azaltacak bazı adımlar attı ve teminata eklemeler yaptı.

Jihan Wu’dan Curve desteği: Dipten aldım

Kripto para dünyasının tanıdığı isimlerden olan Bitdeer madencilik firmasının sahibi olan Jihan Wu da Curve için desteğini belirten isimlerden oldu. Wu, Twitter hesabından, “Varlıkların tokenizasyon sürecinde Curve önemli bir rol oynayacak. Yatırım tavsiyesi değil ama ben bu düşüşte dipten aldım” dedi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl