Meme coin çılgınlığında ikinci perde mi? 24 saatte yüzde bir milyonluk artış

Nisan ayında PEPE ile başlayan, mayısta ise Ordinals etkisiyle devam eden "meme coin" çılgınlığında bu kez Base ağında BALD ve BASED yükselişi yaşandı. 24 saatte %1 milyon değerlenen BASED adındaki token, 1.39 milyar dolarlık da piyasa değerine ulaştı.

hack (1)
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Coinbase’in Ethereum 2. katman çözüm platformu olan Base üzerinde yatırımcılar dün itibarıyla birçok “meme coin” almaya başladılar. Bunlardan iki tanesi; BASED ile BALD ise on binlerce katlık artışlarıyla dikkat çektiler.

Henüz dün piyasaya sürülen ve Türkçesi “Kel” anlamına gelen BALD’ın, Coinbase CEO’su Brian Armstrong için çıkarıldığı öne sürülüyor. İşleme açılmasından kısa süre sonra yüzde 250 binden fazla yükselen BALD, kısa sürede 30 kat değer kazandı.

8 saatte %100.000 kâr…

Ne bir amacı ne de bir kullanım alanı bulunan, güvenilir hiçbir kurucu/yaratıcıya sahip olmayan bu meme token’ın yükselişinden yararlanmayı başaranların sayısı da çok az oldu. Zincir üstü veri platformu Lookonchain’in geçtiği bilgilere göre %100.000’lik getiriden 4 adet cüzdan faydalanmayı başardı.

İşlemlerin ilk dakikalarında toplamda 0.5 Ether yatırımı yapan bu 4 cüzdan yaklaşık 8 saat sonra ise toplamda 554 ETH elde etti ve BALD token’ları kâra dönüştürmeyi başardı.

BASED uçtu!

Coinbase’in platformunu ismine alan bu token, 1.39 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşmayı başardı. İşleme açılmasından sonraki 20 saatte yüzde 1 milyon artan token’a ilgi daha sonra ise azaldı.

“Rug pull” yaptı ve kaçtı

Bu iki token’daki artış başka meme coin’lerin de çıkarılmasına neden oldu. Bir kişinin ise token için Telegram üzerinden Ether topladığı ve daha sonra tüm fonları alıp, hesabı da sildiği görüldü.

Bu kişi kandırdığı yatırımcılara da bir not bıraktı ve, “Ben paramı bir ‘rug pull’ ile kaybetmiştim. Bu nedenle zor durumdayım. Herkesin parasını fazlasıyla geri vereceğim ancak önce kendim bu parayı katlamam lazım” dedi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl