6 şirketten SEC’ye Ethereum vadeli ETF başvurusu

İçinde ProShares ve Grayscale gibi kripto para yatırımcılarının yakından tanıdığı şirketlerin de bulunduğu 6 firmadan SEC'ye Ethereum vadeli ETF başvurusu yapıldı. Daha önce SEC'nin uyarısı üzerine başvurularını geri çeken Bitwise ve Grayscale'in yeniden yarışa dahil olduğu görülüyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) Ethereum vadeli ETF onayı bekleyen şirket sayısı 6 oldu. Bloomberg baş ETF analisti Eric Balchunas’ın, şirketin bir başka analisti James Seyffart’ı referans göstererek verdiği bilgiye göre, 1 Ağustos günü 5 şirket SEC’ye Ethereum vadeli ETF başvurusu yaptı.

28 Temmuz günü Volatility Shares şirketinin Ether Strategy ETF başvurusuna ek olarak, 1 Ağustos’ta yapılan başvurular şu şekilde:

Bitwise Ethereum Strategy ETF (Bitwise şirketi)
Roundhill Ether Strategy ETF (Roundhill şirketi)
Ethereum Strategy ETF (VanEck şirketi)
ProShares Short Ether Strategy ETF (Proshares şirketi)
Grayscale Ethereum Futures ETF (Grayscale şirketi)

Bu borsa yatırım fonları vasıtasıyla yatırımcılar kripto piyasasının en büyük ikinci varlığının vadeli kontratlarına yatırım yapabilecekler. Bilindiği üzere SEC, kriptoda spot ETF ürünlerine yatırımcı korunması olmadığı ve piyasa manipülasyonları yaşandığı gerekçesiyle onay vermiyor.

Son olarak BlackRock şirketinin Bitcoin spot ETF başvurusunda bulunması ve başvuruya fiyat takip maddesi eklemesi, SEC’nin bu kez talebe onay verebileceği yorumlarının yapılmasını sağlamıştı. SEC başkanı Gary Gensler da, daha önce birçok kez yaptığı açıklamada kriptoda vadeli ETF’lerin spot ürünlere göre çok daha güvenli olduğunu dile getirmişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl