Elizabeth Warren ile diğer senatörlerden Hazine ve IRS’e kripto mektubu

İçinde Elizabeth Warren ve Bernie Sanders gibi tanınmış senatörlerin de olduğu bir grup kanun yapıcı, ABD Hazine Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'na resmi kripto mektubu yazdılar.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bir grup ABD’li senatör kripto paralarda ödenmeyen vergilerle ilgili ABD’nin iki büyük kurumu olan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na mektup yazdılar. Elizabeth Warren, Bernie Sanders, Bob Casey ve Richard Blumenthal’ın imzaladığı mektupta yeni vergi regülasyonlarının çıkarılması konusunda bakanlıklar uyarıldı.

“50 milyar dolarlık boşluk var”

Senatörler, hem Maliye hem de Hazine Bakanlığı’na vergi konusunda şu ana kadar 50 milyar dolarlık boşluk oluştuğunu ve eğer yeni regülasyonlar hayata geçmezse 2024 mali yılı için de fazladan 1.5 milyar dolarlık bir eksik daha oluşacağını belirttiler:

“Vergi kaçıranlar ve kripto aracı kurumları, şans buldukça sistemdeki boşlukları değerlendirmeye ve ABD hükumetinden her sene miyarlarca dolar almaya devam edeceklerdir. Onlara bu fırsatı tanımamalısınız. Konuyla ilgili kanunun çıkmasının üzerinden 2 yıl geçti ancak Hazine Bakanlığı hala teklif edilen kanunlarla ilgili bir adım atmadı”

Senatörlerin bahsettiği kanun, 2021 yılının ağustos ayında büyük tartışmalar ile kabul edilen 1.2 trilyon dolarlık altyapı kanunu olarak biliniyordu. Kanunda kripto paralar konusunda aracı kurum görevi gören şirketlerin raporlama konusunda daha fazla bilgi vermesi talep ediliyordu.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl