SEC, bu kez Ether vadeli ETF’lerini değerlendirmeye hazır

Daha önce Ether vadeli ETF başvurularında bulunan ve SEC'nin uyarıları üzerine taleplerini geri çeken şirketlerin, bu hafta yeniden ve üst üste başvuruda bulunması analistlerin dikkatini çekti. Konuyla ilgili bilgi sahibi olan kişiler, onay garanti olmasa bile, kurumun bu kez değerlendirmeye hazır olduğunu belirtiyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bu sene önce değerlendirmeye sunulan ancak daha sonra geri çekilen Ether vadeli ETF’leri bu hafta yeniden ortaya çıktı. Önce cuma günü Volatility Shares, daha sonra ise pazartesi günü Grayscale, Bitwise, VanEck, ProShares ve Roundhill üst üste Ether vadeli ETF başvurularında bulundular.

“Onay verileceği anlamına gelmez”

ABD medyasından Blockworks ise SEC içinden kritik bir bilgi aldı ve konuyla ilgili bilgi sahibi olan iki kişiye dayandırdığı haberinde SEC’nin artık başvuruları değerlendirmeye hazır olduğunu belirtti. Blockworks’e konuşan kaynaklardan biri de, başvuruların değerlendirmeye alınacak olmasının, bir onay verileceği anlamına gelmemesi gerektiğini söyledi.

Bloomberg’in istihbarat analistlerinden biri olan Henry Jim de konuyla ilgili olarak, “ETF’i çıkaran şirketler muhtemelen SEC’nin artık talepleri en azından bir değerlendirmeye alacağına inanıyorlar. Bu nedenle, başvuru yapmaktan geri kalmaktansa, bir başvuru yapıp şanslarını denemek istemiş olabilirler” dedi.

Hatırlanacağı üzere Grayscale, Bitwise ve Roundhill mayıs ayında Ether vadeli ETF başvurularında bulunmuşlardı. Ancak SEC, şirketlere bir uyarı geçtikten sonra tüm başvurular sırayla geri çekilmişti.

Öte yandan Bloomberg’in ünlü analistlerinden olan James Seyffart ile Eric Balchunas, dün Bitcoin spot ETF’leriyle ilgili çok önemli bir rapor kaleme almışlardı. Raporda 2023 yılı içinde SEC’nin bir Bitcoin spot ETF kabul etme oranının yüzde 65 olarak görüldüğü yazılmıştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl