CoinGecko’dan yatırım sözleşmesi olduğu iddia edilen token’lar listesi

En bilindik kripto para sıralama ve veri sağlayıcısı web sitelerinden biri olan Coingecko, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) yatırım sözleşmesi olarak belirlediği token'ları listeledi ve bu grup için ayrı bir kategori açtı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Fiyat hareketlerinden piyasa değer sıralamasına, teknik analizden haber ve portföy takibine kadar kullanıcılarına birçok hizmet sunan Coingecko platformu şimdi de SEC’nin yatırım sözleşmesi olarak belirlediği coin ve token’ların listesini yaptı.

Coingecko’nun listesinde 48 adet kripto para ve token bulunuyor. Tüm bu coin’lerin toplam piyasa değeri yaklaşık 92 milyar dolar civarında…. İçinde en büyük kripto para sıralamasında üstlerde yer alan BNB, Cardano, Solana, TRON, Polygon ve Cosmos’un da olduğu coin’ler, SEC tarafından yatırım sözleşmesi olarak nitelendirilmiş ve bu konuda hem Binance hem de Coinbase borsalarına dava açılmıştı.

İki borsa da yatırım sözleşmesi satışı yaptıklarını reddederken, cuma günü Coinbase, mahkemeden SEC’nin açtığı davanın düşürülmesini talep etmişti. Binance de, CFTC’nin açtığı davanın düşürülmesi talebinde bulunmuştu.

Listede bulunan token’lardan olan Filecoin’in arkasındaki kurum olan Protocol Labs de konuyla ilgili olarak geçtiğimiz haftalarda, FIL token’ı bir yatırım sözleşmesi olarak tanımlamasına karşı çıkmış ve bu konuda uzun bir açıklama yapmıştı.

Bazı token’ların arkasındaki projeler de SEC’nin tanımlamalarının ardından ABD’den çekileceklerini duyurmuşlardı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl