Mike Novogratz: Bitcoin ETF’i 6 ay içinde onaylanabilir

Dijital varlık yatırım şirketi olan Galaxy Digital'ın kurucusu olan Mike Novogratz, yaklaşık 6 ay içinde bir spot Bitcoin ETF'inin onaylanabileceğini belirtti. Novogratz bu yorumu BlackRock ve Invesco şirketlerinden gelen duyumlar doğrultusunda yaptığını da söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bir Bitcoin ETF talebini onaylayıp onaylamayacağı merak konusu olmaya devam ederken, Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz’dan konuyla ilgili önemli bir yorum geldi.

Bloomberg TV’ye konuk olan Novogratz, 6 ay içinde bir spot Bitcoin ETF’inin onaylanabileceği yönünde bilgiler aldığını söyledi:

“Çok büyük bir olay bu… Hem Invesco hem de BlackRock tarafından aldığımız bilgilere göre bir ETF’in kabul edilip edilmeyeceğinden çok, ne zaman kabul edileceği konuşuluyor. Muhtemelen 6 aylık bir süre söz konusu… Ancak bu onay geldikten sonra da, Invesco’yla Galaxy olarak biz, BlackRock ile mütiş bir mücadeleye gireceğiz”

Bilindiği üzere SEC’ye geçtiğimiz hafta da birçok Ethereum vadeli ETF talebi gitmişti. Son olarak Bloomberg analisti olan James Seyffart, SEC’de başkan Gary Gensler’ın koltuğunun tehlikede olduğunu ve 2023 yılında bir Bitcoin ETF kabulünün kendilerine göre %65 olduğunu dile getirmişti.

SEC şu ana kadar hiçbir spot Bitcoin ETF’ini kabul etmedi. Kurum başkanı Gary Gensler, spot Bitcoin ETF’lerinin, vadelilere göre manipülasyona çok daha açık olduğunu belirtiyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl