Marathon Digital 2926 Bitcoin üretti ve yüzde 63’ünü sattı

En büyük Bitcoin madencilik şirketlerinden biri olan Marathon Digital, yılın ikinci çeyreğinde 2926 Bitcoin üretti. Bu rakam ilk çeyreğin de %33 üzerine çıkarken, şirket masraflar ve operasyonel maliyetlerden ötürü üretilen Bitcoin'lerin %63'ünü sattı.

bitcoin (27)
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Özellikle Teksas’ta dev madencilik tesisleri bulunan ve Nasdaq’ta listelenen bir şirket konumundaki Marathon Digital, ikinci çeyrek rakamlarını açıkladı. Firma, 2926 BTC üretti. İlk çeyrekte bu rakam 2195’ti.

Üretilen Bitcoin’lerin %63’ünü satan şirket, Bitcoin ağının dağıttığı toplam ödüllerin de %3.3’ünü elde etti.

Şirket CEO’su Fred Thiel ayrıca, temmuz ve ağustos aylarında çalıştırdıkları yeni madencilik cihazlarıyla birlikte yıl ortası için hedefledikleri saniyede 23 exahash’lik has oranına da ulaştıklarını belirtti.

Üretilen Bitcooin’lere ve şirketin gelirlerinin 51 milyondan 82 milyon dolara çıkmasına rağmen firmanın nisan-haziran dönemindeki kaybı ise net 21 milyon dolar oldu.

CEO Thiel ayrıca, nisan ayında gerçekleşmesi beklenen ödül yarılanması dönemine kadar madencilik konusunda tüm hazırlıklarını tamamlamak istediklerini söyledi ve “Her türlü fırtınayı atlatabilecek bir sistem geliştirmek ve maliyetlerimizi olabildiğince düşürmek istiyoruz” dedi.

Bilindiği üzere 2024’ün nisan ayında gerçekleşmesi beklenen ödül yarılanması sonrasında blok başında verilen Bitcoin ödülü 6.25 BTC’den 3.125 BTC’ye düşecek.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl