Analistler tarihi sessizliğin ardından Bitcoin’de patlama bekliyor

Alışılmadık şekilde volatilitenin dip yaptığı Bitcoin'de gidişatın kısa süre içerisinde bozulması beklenirken, analistler her iki yönde gerçekleşebilecek sert bir patlama olabileceğini belirtiyor. Bu konuda işaret edilen tetikleyici güç ise ETF'lerle ilgili verilecek muhtemel bir onay ya da ret kararı olarak gösteriliyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’de fiyatın yönünün ne tarafa doğru gideceği sorusu analistlerin raporlarına yansımaya devam ederken, genel kanı, bir yöne çok sert bir fiyat hareketi geleceği yönünde oluşuyor.

ARK Invest kararı bekleniyor

Norveç merkezli dijital varlık araştırma firması K33 Research’ün analistleri, 13 Ağustos günü SEC’nin ARK Invest ile ilgili vereceği kararı işaret ederken şu ifadeleri kullandılar:

“Yaklaşan ETF kararları piyasadaki soğumayı bitirebilir. Karar; erteleme, ret ya da onay fark etmeksizin, volatilitedeki düşüklüğü bitirecektir”

Hatırlanacağı üzere ARK Invest CEO’su Cathie Wood da, geçtiğimiz gün SEC’den bir erteleme kararı çıkmasının muhtemel olduğunu söylemişti.

“Sert şekilde 34 bin dolara gidebilir”

Avustralyalı finansal hizmetler şirketi olan IG Australia Pty analistlerinden Tony Sycamore ise Bitcoin’de bir süredir olumlu bir tablonun oluştuğunu belirtti ve “34 bin dolara doğru sert bir yüskeliş hareketi gelebilir” dedi.

“ETF kabulüyle birlikte para akacak”

Düzenli olarak Bitcoin alınmasına yönelik bir uygulama olan Swan’ın tepe yöneticilerinden biri olan Terrence Yang ise Bloomberg TV’de katıldığı bir programda Bitcoin fiyatının şu anda oldukça düşük olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

“Bitcoin’deki simetrik olmayan yukarı yönlü hareket düşünüldüğünde, şu anda fiyatın ciddi derecede düşük olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca ABD spot ETF’lerinin de kabulüyle buraya akacak olan nakit para da düşünüldüğünde fiyatın çok aşağıda olduğu söylenebilir”

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl