Milyonlarca kripto cüzdanı tehlikede olabilir: Fireblocks araştırması

Dijital varlık saklama şirketi Fireblocks'un yaptığı son araştırma milyonlarca kripto cüzdanının tehlikede olabileceğini gösteriyor. "BitForge" olarak da bilinen teknik açık nedeniyle, hacker'lar cüzdan sahibinin ya da hizmet sağlayıcısı şirketin engeliyle karşılaşmadan varlıkları ele geçirebiliyor.

En büyük dijital altyapı şirketlerinden biri olan Fireblocks son yaptığı araştırmayla yatırımcıları korkutan sonuçlar elde etti. Coinbase’den Binance’e, Waas’dan Zengo’ya kadar onlarca cüzdanın tehlikede olabileceğini belirten şirketin, cüzdanlardaki “BitForge” hatalarını mayıs ayında keşfettiği ifade edildi.

BitForge tabiri, yazılımlarda ya da ürünlerde geliştirici tarafından farkına varılmayan ve dolayısıyla düzeltilemeyen hatalar için kullanılıyor.

“Coinbase ve Zengo hataları düzeltti”

Fireblocks’tan yapılan açıklamada bu hataların şirketler tarafından düzeltilmemesi durumunda milyonlarca küçük ve kurumsal yatırımcı cüzdanlarındaki fonların çalınma tehlikesinin olduğu belirtildi. Coinbase ve Zengo’daki geliştiricilerin kendileriyle yakın şekilde çalıştıklarını belirten Fireblocks araştırma ekibi, iki cüzdan sağlayıcısının da hataları düzelttiklerini yazdı.

“Hacker çalmadan bilinemez”

Bazı güvenlik açıklarının ise hacker’lar fonları çalmadan ortaya çıkamayacağını ifade eden Fireblocks araştırmacıları, “Saldırgan varlıkları hareket ettirmeden, yani fonlar başka cüzdanlara geçmeden anahtar kelimelerin çalınıp çalınmadığını bazı durumlarda bilemezsiniz.” dediler.

Fireblocks kurucularından Pavel Berengoltz, çok taraflı hesaplama (MPC) teknolojisini kullanan cüzdanlarda görülen bu hataların, her türlü şirketin altyapısında çıkabileceğini çünkü birçok şirketin bu teknolojiyi kullandığını belirtti.

Berengoltz “Cüzdan güvenliğini güncellemek bu konuda çok önemli. Şirketler güvenlik şirketleriyle yakından çalışmalı” dedi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl