Bitcoin’de sıkışma artarken ünlü göstergeden “Al” sinyali geldi

Bitcoin madenciliğindeki hareketleri izleyen ve ona göre tahminlerde bulunan "Hash Kurdelesi" (Hash Ribbons) göstergesinden 2023 yılında ikinci kez "Al" sinyali geldi.

bitcoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin hash rate’i ile fiyat arasındaki ilişki üzerinden alım zamanlarını belirlemek için kullanılan “Hash Kurdelesi” göstergesi, bu sene ikinci kez alım sinyali verdi. Ocak ayında da benzer bir sinyal veren ve %27’lik yükselişi tahmin eden “Hash Ribbons” indikatörü, fiyat sıkışmasının gittikçe arttığı şu dönemde yeniden “mavi”ye döndü.

Mavi renk alım sinyali olarak bilinirken, gösterge son olarak 14 Ocak günü bu renge gelmişti. 12 Ağustos günü de yeniden “Al” sinyali veren indikatör, böylece bu sene ikinci kez bu işarete dönmüş oldu.

Hash Ribbons’ın son olarak alım sinyali verdiği dönemde Bitcoin yaklaşık 20 bin dolar civarında fiyatlanıyordu. Bu sinyalden sonra fiyat yaklaşık 25 bin dolara çıkmıştı.

“Hash Kurdelesi”, hash rate’in 30 günlük hareketli ortalamasıyla 60 günlük hareketli ortalamasının kesişimine göre sinyal veriyor. 30 günlük hareketli ortalamanın, 60 günlük ortalamayı geçmesi artık madencilerin teslimiyetinin bittiğini işaret ediyor.

Bilindiği üzere bir diğer adı “madenci kapitülasyonu” olan bu teslimiyet, madencilerin BTC’lerini yüksek miktarlarda satması ve hatta bir süre sonra makinelerini kapatması olarak biliniyor.

Ancak burada bir süre sonra cihazların kapatılması, madencilik zorluğunu düşürüyor ve geriye kalan büyük ve güçlü madenciler bu sayede daha az satış yapıyorlar. Daha az satış, daha yüksek fiyat getiriyor ve böylece satış baskısı da ciddi şekilde azalıyor. Bu durum da, madenci kapitülasyonu döneminde alım yapan yatırımcıların ciddi kâr elde etmelerine olanak tanıyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl