Bernstein’den Bitcoin spot ETF yorumu: İhtimal arttı

Küresel çapta yüksek gelirli kişilere ve kurumsal şirketlere yatırım yönetim hizmetleri sağlayan AB Bernstein, Bitcoin spot ETF kabul ihtimalinin arttığını belirten bir rapor yayımladı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Tüm dünyada yönetimi altında 700 milyar dolardan fazla varlık yöneten AB Bernstein firmasından Bitcoin spot ETF’leRiyle ilgili çok önemli bir rapor geldi.

“Bitcoin spot ETF’lerine olan talep artıyor”

AB Bernstein’in analist ekibinin lideri olan Gautam Chhugani imzasıyla yayımlanan değerlendirme raporunda şu ifadeler yer aldı:

“Küresel alanda lider olan varlık yönetim firmalarının Bitcoin spot ETF’lerine olan talebinin artması ve SEC’nin bu ürüne olan itirazlarını ortadan kaldıracak bazı mekanizmaların ortaya çıkması, bir onay ihtimalini artırmıştır. Bu onayın gelmesi halinde, büyük küresel şirketlerin marka pazarlamasıyla birlikte kripto para ETF’leri büyük ilgi görecektir”

“Yeni sermaye yeni bir kripto döngüsü yaratır”

ETF’lerin kabul edilmesiyle sektöre yeni sermayenin gireceğini belirten şirket analistleri bunun yeni bir kripto döngüsü başlatabileceğini belirttiler:

“Zincir üstü varlıklar bu sene 40 milyar dolar civarında kaldılar, dolaşımdaki sabit coin’ler ise 120 milyar dolar seviyesinde bulunuyorlar. Bu anlamda bir ETF kabulü sektöre yeni sermaye sokabilir ve yeni bir kripto döngüsü başlatabilir. ETF’ler, onaylanırlarsa Bitcoin’in piyasa değerinin yüzde 10’unu oluşturabilirler”

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde kripto şirketi Matrixport da, SEC’nin birkaç ETF onaylayabileceğini ve bunun yeni bir ralli başlatabileceğini yazmıştı.

Bloomberg analistleri Eric Balchunas ve James Seyffart da benzer bir analiz yayımlamışlardı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl