FDIC’den kripto yorumu: Bankacılık sistemi için risk yaratıyor

ABD Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), kripto bazlı hareketlerin, ABD bankacılık sistemi için çözülmesi zor problemler yaratabileceğini belirtti. Kurumdan yapılan açıklamada, gözetim ve takip sistemlerinin geliştirilmesi gerektiği ifade edildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD’de mart ayında yaşanan bankacılık krizinde bazı bankalara el koyan ve satışını gerçekleştiren Federal Mevduat Sigorta Kurumu, 2023 yılı risk analiz raporunda kripto paralara da değindi.

Finansal kurumları denetlemesinin yanında mevduatları da sigortalayan kurum, raporun bir bölümünü tamamıyla kripto paralara ayırdı. Kripto paraların bankalar için kredi, piyasa ve faaliyet riskleri yaratabileceğini belirten regülatör, 2022’nin bu anlamda çok fazla iflas yaşanan bir yıl olduğunu, kripto aktivitelerinde yaşanan yükselişi de kendi kontrol mekanizması sayesinde gördüğünü ifade etti.

Bilindiği üzere 2022’nin mayıs ayında yaşanan Terra LUNA çöküşü kripto paralarda büyük düşüş getirmiş, bu durum “kripto bankası” olarak da bilinen birçok şirketin, arkalarında binlerce mağdur bırakarak iflas etmesine neden olmuştu. Kriptodaki bu çöküşler, bu alana hizmet veren Silvergate ve Silicon Valley Bank gibi kurumların da iflasında pay sahibi olmuştu.

“Daha fazla bilgi ve kontrol gerekli…”

FDIC tüm yaşananlara rağmen bazı bankaların kripto bağlantılı iş yapma konusunda istekli olduğunu ve bu sayının daha da arttığını söyledi:

“Tüm bu iflaslara rağmen kripto bağlantılı aktivitelerle hizmet vermeye istekli olan bankaların sayısı artmaktadır. Risklerin daha net şekilde görülmesi için daha fazla bilgi ve kontrol gereklidir”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl