Ripple, SEC’nin temyiz talebine resmi yanıtını sundu

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ripple Labs, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) temyiz başvurusunda bulunmak için izin istemesine yanıt verdi. Şirket, mahkemeye sunduğu yanıtta Ripple’ın temyiz başvurusunda bulunmak için gereken şartları karşılamadığını savundu.

Ripple’ın baş hukuk müşaviri Stuart Alderoty, “SEC’nin geçici temyiz talebine karşı çıkıyoruz. Burada, temyizden önce tüm taraflarla ilgili bütün meselelerin çözülmesini gerektiren kuralı uygulamamayı meşru kılacak olağanüstü bir durum yoktur.” ifadelerini kullandı.

Bilindiği üzere SEC, 2020 yılının aralık ayında Ripple ve şirketin CEO’su Brad Garlinghouse ile kurucu ortağı Chris Larsen’e dava açmış, tarafların yatırım sözleşmesi olduğunu iddia ettiği XRP’nin satışı yoluyla 1.3 milyar dolar toplayarak yasaları ihlal ettiklerini öne sürmüştü. Yaklaşık 2.5 yıl süren davada geçen ay, beklenen karar çıktı. Mahkeme, XRP’nin borsalardaki satışlarının yatırım sözleşmesi niteliğinde olmadığına hükmetti. Bununla birlikte kurumsal satışlar, yatırım sözleşmesi niteliğinde sayıldı. Karar, XRP’nin fiyatının çok hızlı yükselmesini sağlarken genel olarak kripto para piyasasında coşkuyla karşılandı.

Mahkemeden istediğini alamayan SEC, geçen hafta karara itiraz etmeyi planladığını ve geçici temyiz talebinde bulunacağını açıkladı. Öte yandan uzmanlara göre, SEC’nin bu talebinin kabul görmesi kolay değil. Kurumun temyize gidebilmesi için önce mahkemeden sonra temyiz mahkemesi ve İkinci Daire Mahkemesi’nden onay alması gerekiyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl