Vitalik Buterin: Hem kullanıcı dostu hem de güvenli cüzdanlara ihtiyacımız var

Ethereum, hem kullanıcı dostu hem de güvenli kripto para cüzdanlarına ihtiyacımız var.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto cüzdanlarının güvenliği son zamanlardaki hack saldırılarının sayısının artmasıyla tartışma konusu olmaya başladı.

Araştırmacılar, ekstra güvenlik için tasarlanan cüzdanların hack saldırılarına karşı tam olarak etkili olamadığını ortaya çıkardı.

Bugün kişisel Twitter hesabından bu konuya değinen Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, kripto cüzdanlarının daha iyi bir şekilde güvence altına alınması gerektiğini ve Ethererum Vakfı’nın bu amaca yönelik bir projeye yatırım yapmaya istekli olduğunu belirtti. Buterin, “Kripto topluluğun önemli bir önceliği, kendi kendini yöneten kimlik doğrulama modellerinin kullanılabilirliğini ve güvenliğini artırmak olmalı. Yani, normal kullanıcılara merkezi anahtarlıkları tanıtmaksızın güvenli cüzdanlar tasarlamak için çok daha fazla çalışmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Vakıf daha önceki açıklamalarında, Ethereum ağının ölçeklenebilirliğini, kullanışlığını ve güvenliğini geliştirmeye yardımcı olacak projeler için hibe ayırdığını açıklamıştı.

Buterin, 2013 yılında yazdığı bir yazıda değindiği güvenlik kusurlarının bugün de devam ettiğini belirtti.

Buterin, kendi cüzdanlarını korumak için düzenli kullanıcılara güvenmenin gerçekçi olmadığını bunun yerine teknolojinin geliştirilmesi gerektiğini düşünüyor.

“Tekniğe aşina olmayan bir kullanıcının, hatta ortalama bir teknik bilgiye sahip bir kullanıcının bile hata yapmaması gerçekçi görünmüyor. Bu nedenle cüzdan güvenliği konusunda ihtiyacımız olan şey paradigmadaki değişimdir. Dijital duvarlarımızı, kırılmaz hale getirmek için sürekli olarak yama yapmak yerine, stratejimizi kullanıcının her zaman potansiyel olarak hata yapabileceğini düşünerek geliştirmeliyiz. Bunun önüne geçmek için stratejimiz gayet açık: birden fazla güvenlik katmanı kullanarak derinlemesine bir güvenlik oluşturmak.”

Buterin’in bu açıklaması USB donanım cüzdanlarının yeni çıktığı zamanlara aitti. Ancak Buterin hala kripto para cüzdanlarının güvenliğinin ciddiye alınmadığını düşünüyor.

Buterin; Mt. Gox, Coincheck, Equifax ve Ashley Madison’ı örnek göstererek merkezileşmenin berbat olduğunu hatırlatıyor. Ayrıca Cambridge Analytica fiyaskosunu hatırlatarak kötü kullanıcı deneyiminin hala bir sorun olduğunu vurguluyor.

 

Buterin ayrıca kriptonun yeni güvenlik teknolojisini test etmek için ideal bir deneme yanılma alanı olduğunu söyledi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl