Bernstein’e göre kriptonun aranan ‘killer’ uygulaması uzakta değil

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Yatırım devi Bernstein’e göre sabit coin’ler, kriptonun yıllardır aranan ‘killer app’i (rakiplerinden çok daha üstün olmayı başarmış ve artık vazgeçilmez olmuş yeni bir teknoloji, ürün ya da yazılım) olabilirler. Şirket, sabit coin pazarının önümüzdeki beş yıl içinde yaklaşık 3 trilyon dolarlık bir pazar olacağını tahmin ediyor.

Bernstein analisti Gautam Chhugani, “Büyük küresel finans ve tüketici platformlarının ortak markalı sabit coin’ler çıkarmalarını bekliyoruz. İleriye dönük olarak tokenize sabit coin’lerin 2 trilyon 800 milyar dolarlık bir pazar haline geleceğini öngörüyoruz.” yorumunu yaptı.

İş modelleri son derece kazançlı

Chhugani, sabit coin’lerin iş modellerinin ihraç eden şirketlerin hazine ve para piyasası varlıklarından elde ettikleri gelirden dolayı son derece kazançlı olduğunu vurguladı. Analist, bu kâr havuzunun giderek daha fazla offshore alandan onshore alana geçiş yapacağını ve pazarın regüle edileceğini ifade etti.

PayPal’ın girişi dengeyi değiştirebilir

Dolaşımda yaklaşık 125 milyar dolar değerinde sabit coin bulunuyor. Bu yıl piyasa değerini yüzde 26 oranında artıran Tether, 84 milyar dolarla sabit coin piyasasının yüzde 68’ini tek başına oluşturuyor. PayPal gibi oyuncuların girişiyle birlikte bu dengenin değişeceği düşünülüyor. Bilindiği üzere küresel ödeme şirketi PayPal, geçtiğimiz haftalarda kendi sabit coin’i PayPal USD’yi (PYUSD) Ethereum blok zincirinde piyasaya sürdü. Bernstein, PayPal’ın bu hamlesiyle en ön saflarda yer aldığının altını çizdi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl