Kripto borsası Gemini davanın düşürülmesini istedi: SEC’nin kanıtı yok

Geçtiğimiz seneki FTX çöküşünden sonra zor duruma düşen kripto borsalarından biri olan Gemini, SEC ile olan davasında kurumun yatırım sözleşmesi satışını kanıtlayamadığını öne sürdü ve davanın düşürülmesini istedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

SEC’nin ocak ayında Gemini borsasının Earn programı için açtığı “kayıtsız yatırım sözleşmesi satışı” davasında, şirketten mahkeme heyetine “Davayı düşürün” talebi geldi.

Gemini borsasının mahkeme başkanına cuma günü sunduğu 15 sayfalık dosyada, SEC’nin yatırım sözleşmesi satışına dair herhangi bir kanıt sunamadığı ifade edildi.

“Bu saçmalık”

Borsa avukatlarının heyete sunduğu dosyadaki önemli ifadelerden biri de şu şekildeydi:

“SEC’nin tutarsız iddialarından biri olan yatırım sözleşmesi konusu kabul edilse dâhi, bu sözleşmelerin teklif edildiği ya da satıldığına dair herhangi bir kanıt ortaya konulamamıştır. Gerçeklerle hiçbir alakası olmayan bu iddialar, tüm saygımızla ifade ediyoruz ki, bir saçmalıktır”

Hatırlanacağı üzere 12 Ocak günü SEC, hem Gemini hem de kripto kredi platformu Genesis’i, kayıtsız yatırım sözleşmesi satışı nedeniyle dava etmişti. SEC, dava dosyasında Gemini Earn ve Master Digital Varlık Kredi Anlaşması ürünlerinin bu kategoriye girdiğini belirtmişti. Kurum bu iki ürünün, toplamda 340 bin müşteriye satıldığını iddia etmişti.

SEC aynı şekilde Binance ve Coinbase borsalarına da daha sonra “kayıtsız yatırım sözleşmesi satışı” davası açmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl