Bloomberg analisti McGlone: Bitcoin’de sert fiyat hareketi dönemleri bitti

Finans devi Bloomberg'in baş emtia analisti olan Mike McGlone, Bitcoin'de volatilitenin altından hala uzak olsa da, artık eskisi kadar sert olmayacağını ve hızlı fiyat hareketlerinin beklenmemesi gerektiğini söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’de eski yıllardaki volatilite, belirli dönemler dışında görülmezken, Mike McGlone ise o zamanların artık geride kaldığını söyledi.

“Eski ‘pump’ günleri geride kaldı”

Bloomberg’deki son raporunda Bitcoin’in volatilite seviyesini değerlendiren emtia analisti, en büyük kripto paranın volatilitesinin altına oranla hala çok yüksek olduğunu da sözlerine ekledi:

“Bitcoin’in volailitesinin düşüşü için önünde daha çok yol var. Altınla arasında hala 3 kat fark var. Ancak, 2018’deki volatilite seviyesinden ise 12 kat daha düşük… Volatilitedeki bu düşüş, Bitcoin’i artık daha az riskli olan bir varlık haline de getiriyor. Artık Bitcoin’deki eski ‘pump’ günlerinin sona erdiğini söyleyebiliriz”

Bilindiği üzere Bitcoin, özellikle BlackRock’ın ETF başvurusunun ardından geleneksel finans alanının ilgisini daha fazla çekmeye başlamıştı.

1 haftada 8 bin dolar artmıştı

McGlone’un “Bitcoin’de sert hareketler bitti” sözüne karşın en büyük kripto paranın iki ay önceki hareketleri ise hafızalardaki yerini koruyor. Fed’in haziran ayındaki faiz kararının ardından Bitcoin 24 bin 700 dolara kadar düşmüş ancak, daha sonra 1 haftalık süre içerisinde 32 bin dolara kadar çıkmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl