Kripto fonlarında bir haftada 55 milyon dolarlık net satış

Dijital varlık yatırım ürünleri bu hafta önemli miktarda satış gördü. SEC'nin bir Bitcoin spot ETF'ine kısa sürede onay vermeyeceği haberleri, yatırımcıların fon çıkışlarına neden olurken net 55 milyon dolarlık satış görüldü. Bu rakam Bitcoin için ise 42 milyon dolardı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Avrupa’nın en büyük dijital varlık yönetim şirketi olan Coinshares geçtiğimiz haftanın rakamlarını açıkladı. Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere kripto fonlarında çıkışlar görülürken toplam satış net 55.4 milyon dolar oldu.

Ay başından bu yana 102 milyon dolara dayandı

Bitcoin’deki çıkış oranı 42.3 milyon dolar olurken, Ethereum için ise bu rakam 9 milyon dolardı. Ay başından bu yana Bitcoin’de görülen net çıkışlar ise 102 milyon doları buldu. Ancak BTC fonları sene başından bu yana hala net 415 milyon dolar artıda…

Short Bitcoin’den de çıkış

Birçok kripto fonundan çıkışlar görülürken, Bitcoin’in düşüşüne yatırım yapan short Bitcoin fonlarında da satışlar olması dikkat çekti. Fonlardan net 2.2 milyon dolar çıkış oldu.

Bu çıkışlar olurken XRP fonlarına 1.2 milyon dolar, Cardano fonlarına ise 100 bin dolrlık girişler oldu.

Ülkeler bazında da Kanada, 36 milyon dolarlık çıkışla birinci sırada yer aldı.

Toplam dijital varlık değeri 32 milyar dolar olarak ölçülürken, bunun 21 milyar dolarlık kısmı ise Grayscale şirketine ait olarak görülüyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl