Tayland’dan Facebook’a kripto uyarısı: Kapatırız

Tayland'da Dijital Ekonomi ve Toplum Bakanlığı, Facebook'taki dolandırıcılık içeren reklamlara karşı harekete geçti. İçinde kriptoyla ilgili de birçok reklamın bulunduğu platforma "Kapatırız" uyarısında bulunuldu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para benimsenmesinin en çok arttığı ülkelerden biri olan Tayland’da, Dijital Ekonomi Bakanlığı, Meta şirketine sert bir uyarı geçti. Facebook platformundaki dolandırıcılık reklamlarını sebep gösteren bakanlık, mahkemeye gitmek ve kapatma kararı çıkarma tehdidinde bulundu.

Yapılan açıklamada, yerel bir mahkemeye gidilebileceği ve Facebook için ay sonuna kadar kapatma kararı talep edilebileceği belirtildi. Bunun olmaması için ise, platformun dolandırıcılık olarak görülen reklamlara karşı daha aktif şekilde rol alması gerektiği ifade edildi.

Reuters’ın geçtiği haberde ayrıca bakanlığın Facebook aleyhine bu konuda delil toplamaya başladığı ve bunları mahkemeye sunmaya hazır hale getireceği yazıldı.

Reklamların, kullanıcılara yüksek getiri vadettiği, bazılarının ise kullanıcıların yerine onların parasıyla kripto para alım-satımı önerdiği belirtiliyor. Bakanlığa göre, dolandırıcılar ilgi çekmek için dünyanın ünlü isimlerinin de fotoğraflarını kullanıyor.

Konuyla ilgili Meta şirketinden ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl