McGlone’dan Bitcoin fiyatı için 1930 kıyaslaması: Düşüş mü geliyor?

Bloomberg baş emtia analisti Mike McGlone, Twitter hesbaından ilgi çekecek bir kıyaslama yaptı ve Bitcoin'in bugünkü durumuyla Dow Jones endeksinin 1930'daki düşünü benzettiğini belirtti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünyanın en büyük finans medya kuruluşlarından biri olan Bloomberg’in baş emtia stratejisti Mike McGlone çok tartışılacak bir kıyaslamaya imza attı.

Bitcoin’i tarihin en iyi performans gösteren varlıklarından biri olarak nitelendiren McGlone, şu andaki fiyat hareketini ise ABD’de 1930’daki hisse senetleri piyasasına benzetti.

Fed’in faizleri sert şekilde artırıp indirdiği 1920’li ve 30’lı yıllardaki Dow Jones grafiği ile bugünkü Bitcoin grafiğini karşılaştıran McGlone şunları söyledi:

“Dünyanın şu ana kadarki en iyi performans gösteren varlıklarından biri olan Bitcoin’in hareketleri 1930’daki hisse senetleri piyasasına benziyor. O dönem istatistikçi ve girişimci Roger Babson fiyatlardaki yükselişler konusunda uyarılarda bulunmuştu. Hatta ekonomist Irving Fisher da 1929’da, düşüşlerden önce kalıcı yüksek fiyat beklediğini ifade etmişti. Fed, düşüncelerimizi Babson’ın bakış açısına benzer bir duruma getiriyor”

McGlone Bitcoin konusunda geçmişte hem isabetli hem de neredeyse hiçbir şekilde gerçekleşmeyen birçok öngörüde bulunmuştu. 2021 yılındaki yükseliş döneminde en büyük kripto paranın 100 bin dolara çıkacağını beklediğini ancak unun uzun vadede olacağını belirtmişti. McGlone, ayrıca Bitcoin’in 20 bin dolara düşeceğini beklemediğini ifade etmişti ancak o zamanlardan sonra Bitcoin 2 kez 20 bin doların altına sert düşüşler gösterdi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl