Marathon CEO’su Bitcoin ETF onayı için yüzde verdi: “SEC sorunlar yaşıyor”

En büyük madencilik şirketlerinden biri olan Marathon Digital'ın CEO'su Fred Thiel, verdiği bir röportajda SEC'nin Bitcoin spot ETF'lerini onaylamasını beklediğini dile getirdi. Thiel ayrıca, Coinbase davasından da SEC'ye yönelik olumsuz bir gelişme olabileceğini düşündüğünü söyledi.

bitcoin-altin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD merkezli büyük madencilik şirketi Marathon Digital’ın CEO’su Fred Thiel, SEC’nin Bitcoin spot ETF’lerini onaylama ihtimalinin her geçen gün arttığını söyledi.

ABD medyasından Decrypt’e bir röportaj veren Thiel, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Ben oran vermeyi çok sevmem ancak onaylanma ihtimalini yüzde 50’den fazla görüyorum” dedi.

“Ether ETF’leri Bitcoin’in önünü açar”

BlackRock’ın başvurusunun burada itici güç olacağını belirten Thiel şunları söyledi:

“Spot Bitcoin ETF’in onaylanacağının en büyük göstergelerinden biri de BlackRock şirketinin başvurusudur. O başvuru onaylandığında diğerleri de arkadan gelecektir. Yine de her başvurunun onaylanacağını düşünmüyorum. Ether vadeli ETF’leri de onaylanırsa, bu durum Bitcoin spot ETF’inin önünü açacaktır. Amerikalı yatırımcılar artık bu konuda olumlu haberler bekliyorlar. Son erteleme haberleri de hayal kırıklığı yarattı”

“SEC sorunlar yaşıyor”

SEC’nin son dönemde mahkemeler de dahil olmak üzere birçok sorun yaşadığını belirten Marathon CEO’su şu ifadeleri kullandı:

“SEC artık Kongre’den de baskı görmeye başladı. Mahkemelerde sorunlar yaşıyorlar. Prometheum borsası olayı ve Ripple’ın elde ettiği avantaj, işi onlar adına daha da zora soktu. SEC’nin olumlu kararlara ihtiyacı var. Bu olmazsa işleri daha da zor olacak”

“Coinbase lehine karar çıkabilir”

Coinbase ile SEC arasındaki davaya da değinen Thiel, borsa lehine bir karar çıkabileceğini de belirtti:

“Ripple davasında olanlara baktığımızda, Coinbase davasında da borsaya olumlu bir haber gelebilir diye düşünüyorum”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl