Yapay zeka çılgınlığıyla 3 kat değerlenen Nvidia, gelir rekoru kırdı

Yılın ikinci çeyreğiyle ilgili kazanç raporunu açıklayan Nvidia'da rakamlar beklentilerin de üzerine çıktı. Özellikle yapay zeka döneminde çip talebi yağmuruna tutulan şirketin gelirleri, geçen senenin aynı dönemine göre %101 arttı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kış aylarındaki yapay zeka çılgınlığında birçok şirketten çip talebi alan ve hisse değeri 150 dolar civarından sadece birkaç ayda 400 doların üzerine çıkan Nvidia, ikinci çeyrek kazanç raporunu açıkladı.

Silikon Vadisi firması 30 Temmuz günü biten ikinci çeyrek finansal dönemi itibarıyla 13.5 milyar dolar gelir elde etti. Bu rakam geçen senenin aynı döneminden %101 daha fazlaydı. Bir önceki çeyreğe oranla görülen artış ise %88 oldu.

Kazanç toplantısında konuşan Nvidia kurucusu ve CEO’su Jensen Huang “Bu yeni bir bilgisayar çağının başlangıcı. Dünyadaki şirketler artık üretken yapay zeka ve hızlandırılmış bilgi işlem sistemine geçiş yapıyor” dedi.

Tek departman 10 milyar dolar kazandı

Nvidia’nın yüksek gelir elde etmesindeki en büyük unsurlardan biri de, şirketin veri merkezi departmanıydı. Bu bölüm, GPU olarak da bilinen grafik işlemci birimlerinin üretilmesinden sorumlu. GPU’lar bulut uygulamalar ve yüksek performanslı bilgisayar sistemleri için kullanılıyor. Bu departmanın tek başına elde ettiği gelir, 10.3 milyar dolar oldu.

Hatırlanacağı üzere Nvidia şirketi son olarak üretken yapay zeka modellemeleri yaratan NVIDIA AI Workbench ile oyun karakterlerinin yapay zeka kullanmasını sağlayan NVIDIA Avatar Bulut Motoru adlı ürünlerini piyasaya sürmüştü. Bu iki üründen sonra şirkete olan talep ciddi şekilde büyümüştü.

Nvidia hisseleri dünden bu yana yüzde 10’luk yükseliş kaydetti ve haberin yazıldığı dakikalarda 470 dolardan işlem görüyor. Hisselerin sene başından bu yana gösterdiği yükseliş ise %240…

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl