7 kripto parayı liste dışı eden Bitstamp, Ether stake’ini de bitiriyor

Geçtiğimiz haftalarda 7 kripto parayı delist ettiğini duyuran Bitstamp borsasından şimdi de ABD'de staking adımı geldi. Borsa regülasyonlardan ötürü 25 Eylül'den itibaren bu hizmetlerini sonlandıracak.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

SEC’nin kripto para şirketlerine karşı büyük bir operasyon başlattığı ABD’de, Bitstamp borsası da geri adım attı. Şirket, Ethereum stake programını 25 Eylül’den itibaren sonlandıracağını açıkladı.

Bilindiği üzere ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ülkede staking faaliyetinin de yatırım sözleşmesi satışı kategorisine girdiğini iddia ediyor.

Bu konuda Kraken borsası da kurum ile anlaşmaya varmış ve staking hizmetlerini bitireceğini duyurmuştu. Yine bu konu hakkında dava açılan Coinbase borsası ise stake hizmetlerinin bu kategoriye dahil olmadığını iddia ediyor ve SEC’nin suçlamalarını kabul etmiyor.

Bitstamp’in ABD CEO’su olan Bobby Zagotta da yaptığı açıklamada 25 Eylül’den sonra ABD’li müşterilerin stake ödüllerini alamayacağını belirtti.

ABD’de bir varlığın yatırım sözleşmesi olup olmadığını tespit etmek için bir Howey testi baz alınıyor.

Test konuyla ilgili olarak; “Yatırımcılar, yatırım yaptıkları varlığın, başkalarının çabalarına dayalı olarak kar elde etmesini bekler. Yatırımcılar, yatırım yaptıkları varlığın kazancından pay almayı düşünürler.” deniyor.

İşte SEC, Ripple’ın XRP satışının ve diğer birçok altcoin’in borsalardaki satışından yatırımcıların kar elde etmeyi beklediğini ve bunları da “başkalarının çabaları” yani bu şirketlerin çalışmalarına dayalı olarak beklediğini belirtiyor. Kurum bu durumun yatırım sözleşmesi kanunlarına dayandığını iddia ediyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl