akita inu coin nedir

2020 yılı bitmeden Elon Musk’ın başlattığı meme coin furyasının ilk popüler parçası Doge Coin oldu. Daha sonra bu kategoriye SHIBA, AKITA, PEPE gibi meme coin’ler eklense de şu an en popüler meme coin’in DOGE olduğunu söylemek mümkün. Elbette AKITA ve SHIBA’nın popüler olduğunu biliyoruz. Bu yazıda AKITA Coin’i inceleyeceğiz. Peki Akita Inu nedir?

AKITA Coin nedir?

Akita Inu coin, adını Japon kökenli, sadakati ve cesaretiyle tanınan bir köpek cinsi olan Akita Inu’dan alan, merkezi olmayan ve topluluk odaklı bir meme coin’dir.

Şubat 2021’de piyasaya sürülen bu AKITA, kripto para yatırımcıları tarafından “meme coin” kategorisine dahil edilmektedir.

Meme coin ne diyecek olursanız hemen cevaplayalım! Meme coin’ler genellikle internet fenomenleri ve sosyal medya üzerinden popülerlik kazanan, ciddi bir ekonomik değeri olmayan ancak yatırımcılar arasında hızla değer kazanan ve daha sonra değerlerini kaybedebilen kripto paralardır.

Meme coin’ler kripto para toplulukları tarafından, eğlence amaçlı olarak oluşturulmaktadır. Yazının geri kalan kısmında Akita Inu’nun da bu kapsamda değerlendirilmesi doğru olacaktır.

Akita Inu ne işe yarar?

Kısaca bahsetmek gerekirse Akita Inu’nun asıl amacı, yatırımcılar için spekülatif kazançlar sağlamaktır ve herhangi bir fonksiyonel kullanımı yoktur.

Daha yakından bakacak olursa Akita Inu, aslında belirli bir fonksiyona veya kullanım amacına hizmet etmek için tasarlanmamıştır.

Yani, Akita Inu’nun dahil olduğu meme coin kategorisi Bitcoin, Ethererum, Avalanche gibi belirli bir sorunu çözmeyi veya belirli bir hizmeti sağlamayı amaçlamaz.

Bunun yerine, Akita Inu, internet fenomenleri ve sosyal medya üzerinden popülerlik kazanarak, topluluklar tarafından desteklenen bir yapıya sahip. Daha doğrusu AKITA Coin temelde bir eğlence ürünüdür ve yatırımcılar için spekülatif bir yatırım aracıdır diyebiliriz.

Akita Inu Geleceği

AKITA Coin’in geleceğine baktığımızda pek parlak bir durumdan bahsetmek pek mümkün değil. İlk çıktığı günlerde meme coin furyası ile birlikte iyi performans gösterse de şu anda, gördüğü en yüksek seviyeye kıyasla %98 daha düşük fiyattan işlem görmektedir.

AKITA Coin ne zaman çıktı?

Verilere göre, bu AKITA Coin ilk olarak 2 Şubat 2021 tarihinde çıkmıştır.

AKITA Coin en yüksek kaçı gördü?

Akita Inu 11 Mayıs 2021 tarihinde en yüksek $0.00002886 dolar seviyesini görmüştür. Bu yazıyı hazırladığımız 28 Ağustos 2023 tarihinde ise $0.00000009071 dolar seviyesinden işlem görmektedir.

Akita Inu nereden alınır?

Akita Inu’yu güncel olarak OKX ve Gate.io borsaları üzerinden alabilirsiniz.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl