Grayscale CEO’su Sonnenshein SEC’ye yüklendi: Görevini ihlal etmiş olur

SEC karşısında aldığı zaferle kripto dünyasının son 24 saatte en çok konuşulan şirketi olan Grayscale'de CEO Michael Sonnenshein, SEC'ye olan eleştirilerine devam etti. CEO, "Eğer bizim 1 milyon kişiye varan GBTC yatırımcılarımızı daha fazla zarar ettirirlerse kendi görevlerini yapmamış olacaklar" dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Grayscale’in SEC zaferi kripto dünyasında konuşulmaya devam ederken şirket CEO’su Michael Sonnenshein ise SEC’ye yüklenmeye devam etti.

ABD medyasından CNBC’nin yayınına katılan Sonnenshein, mahkemenin, “Bencil ve kaprisli kararlar” tanımlamasını doğru bulduğunu belirtti ve şunları söyledi:

“Artık kimse 1 milyon kişinin GBTC sahibi olduğunu göz ardı etmiyor. Bu yatırımcı grubuna daha fazla zarar verilirse, SEC kendi görevini de yapmamış sayılır. GBTC’lerin ETF’e çevrilmesi durumunda işlem ücretlerini ciddi şekilde azaltacağız. Mahkeme bize açıkça ‘Siz haklısınız’ dedi. Bitcoin’in spot fiyatıyla, vadeli fiyatı arasındaki korelasyonu çok yüksek buldu. SEC onları ikna edemedi”

Sonnenshein ayrıca sektörün hala emekleme döneminde olduğunu ve GBTC’nin de piyasaya girmesiyle kurumsal şirketlerin bu alana dahil olmaya başlayacağını düşündüğünü belirtti.

Dünkü kararın ardından GBTC ürününe de ciddi bir talep olmuş ve hisselerdeki indirim oranı %25’ten %17’ye düşmüştü.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl