CoinShares’den Grayscale yorumu: SEC yenilgiyi kabul edebilir

Avrupa'nın en büyük dijital yatırım şirketi olan CoinShares, Grayscale'in SEC zaferiyle ilgili bir değerlendirme raporu yayımladı. Şirket, SEC'nin mahkemeyi ikna etmeye çalışmadığını ve kararın ardından yenilgiyi de kabul edebileceğini ifade etti.

sec nedir
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Yönetimi altında 4 milyar dolardan fazla varlık bulunduran Avrupa merkezli dijital yatırım şirketi CoinShares, Grayscale şirketinin SEC karşısında aldığı zaferi değerlediren bir rapor yayımladı.

“Denemediler bile…”

Şirket analistlerinden James Butterfill imzalı raporda SEC’nin özellike vadeli piyasalar ile spot piyasalar arasında bir fark olduğuna yönelik kanıt sunamadığı hatta bunu denemediği ifade edildi. SEC’nin yenilgiyi kabul edebileceği belirtilen raporda özetle şunlar yazıldı:

“ABD mahkemesi uzun süredir merakla beklenen kararını açıkladı ve Grayscale’i haklı buldu. 3 hakimden oluşan mahkeme heyeti oy birliğiyle karar aldılar. SEC’nin İdari Usuller Kanunu’nu ihlal ettiğini belirttiler. SEC, neden vadeli ETF’leri onaylayıp, spot ürünleri onaylamadığı konusunda bir gerekçe sunamadı. Grayscale’in vadeli piyasalar ile spot piyasalar arasında %99’luk korelasyon olduğu savını çürütmek için bir kanıt sunamadılar. Sunmayı denemediler bile… Aslında böyle bir kanıt olsaydı, bu, SEC’nin savunmasının ana hatlarını oluştururdu. SEC’nin önünde çeşitli yollar var. Davayı kaybettiklerini resmen kabul de edebilirler. Ama itiraz da edebilirler. 3 hakimin kararının, bu konuya bakan toplamdaki 17 hakim tarafından incelenmesini de isteyebilirler”

“ETF kabulleri için politik baskı olacak”

Bu kararın ardından Bitcoin spot ETF’lerinin onayı için politik baskı da oluşacağını belirten raporda şu ifadeler yazıldı:

“SEC, kararı, ‘Hukukun üstünlüğü’ diyerek kabul edip, geri çekilebilir. Çünkü bundan sonra ETF’lerin kabulü konusunda fazladan bir politik baskı da oluşacaktır. Blackrock gibi dev firmalar da dahil olmak üzere, finans sektörünün ilgisi bu alana kayacaktır. Bu durum SEC’yi daha da zor duruma düşüreceği için şimdiden daha fazla kayıp yaşamamak adında geri çekilebilirler”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl