Kripto-zenginlerinin sayısı açıklandı: Bitcoin milyarderi 6 kişi var

Bitcoin'in 69 bin dolara yükseldiği 2021 yılından sonra sert düşen kripto paralar son dönemde bireysel yatırımcıların tercihlerinden olmasa da, hala dünyada yüzmilyonlarca dolarını kriptoda ve hatta sadece Bitcoin'de tutanlar da bulunuyor.

bitcoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Yatırımla emlak ve vatandaşlık alma konularda küresel çapta hizmet veren Henley & Partners’ şirketinin son araştırması kripto ve Bitcoin zenginleri hakkındaki bazı detayları ortaya çıkardı.

88 bin kişide en az 1 milyon dolarlık kripto var

Kripto Varlık Raporu olarak adlandırılan son çalışmasında şirket birçok önemli bilgi verdi. Dün detayları açıklanan rapora göre dünyada şu anda yaklaşık 88 bin 200 kişi en az 1 milyon dolarlık kripto para bulunduruyor. Bu oran, toplam kripto yatırımcısı sayısının yüzde 1’inden bile az bir sayıya tekabül ediyor. Bu 88 bin kişinin yaklaşık 40 bini ise yatırımlarını Bitcoin’de tutuyor.

Araştırma daha fazla varlığını kriptoda tutan kişileri de tespit etti. 182 kişide yüz milyon dolar değerden fazla kripto para olduğu belirtilirken, bunların 78’i sadece Bitcoin’de bekliyor.

22 kişide 1 milyar dolar!

Şirket araştırması 22 kişinin ise 1 milyar dolar ve fazlası değerde kripto para tuttuğunu gösteriyor. Bu kişilerin sadece 6’sı tüm kripto varlığını Bitcoin’de tutuyor.

Singapur ve İsviçre zirvede

Henley & Partners’ şirketi kripto paraların benimsenmesiyle ilgili de bir çalışma yaptı ve bulgularını rapora yerleştirdi. Oluşturulan Kripto Benimsenme Endeksi’ne göre Singapur, adaptasyon konusunda lider durumda bulunuyor. İsviçre ikinci sırada yer alırken, vergi avantajlarıyla bilinen Birleşik Arap Emirlikleri de üçüncü sırada geliyor.

ABD ve İngiltere sırasıyla 4 ve 5. sıraları paylaşırken Avustralya ise 6. sırayı alıyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl