Gelirleri düşen madenciler Bitcoin’leri borsalara taşımaya başladı

Bitcoin ağının hash rate'indeki artışın 30 günlük hareketli ortalamada saniyede 397 exahash'e ulaşması ve madencilerin karlılık oranının gittikçe düşmesi, firmaları da önlem almaya itiyor. Madencilik şirketlerinin satış için borsalara taşıdıkları Bitcoin sayısı gittikçe artıyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Madenciler için en önemli verilerden biri olan hash rate’in son dönemde yaşadığı büyük artış şirketlerin kazançlarında da azalmalara yol açıyor. 30 günlük hareketli ortalamanın salı günü itibarıyla 397 exahash’e yükselmesi madencilerin hala yeni ve daha güçlü makinelere geçiş yaptığını gösteriyor.

Buradaki en önemli motivasyon tabii ki 2024 yılının ilk yarısında yaşananacak olan ödül yarılanması…

Güney Kore merkezli veri analiz şirketi CryptoQuant, düşen işlem ücretlerinin de madenci gelirlerinin azalmasında büyük pay sahibi olduğunu belirtirken, yılın en yüksek seviyesi olan günlük 127 dolarlık rakam bugün 59 dolara düşmüş durumda… Hatta rakam 28 Ağustos günü, FTX çöküşünden bu yana en düşük seviyeye indi.

Madenciler borsalara taşıyor

CryptoQuant ayrıca son dönemde madencilerin borsalara taşıdıkları BTC sayısında da ciddi artışlar olduğunu, bunun da fiyatın 25 bin dolar seviyesine doğru inmesinin ana nedeni olabileceğini aktardı.

“Herkes en güçlü makine için her şeyi yapıyor”

Konuyla ilgili Blockworks’e konuşan tezgah üstü borsa Secondlane’in kurucusu Nick Cote da, “Halving öncesi herkes, alabildiği en güçlü ve efektif cihazları almaya çalışıyor. Makineler arasındaki fark arttıkça gelirler de o kadar fark eder” dedi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl