SEC karşısında davayı kaybeden kripto şirketi harekete geçti: İtiraz edecekler

2021 yılında SEC'nin dava açtığı ve 2022'nin kasım ayında kazandığı kayıtsız yatırım sözleşmesi davasına LBRY şirketi itiraz etme kararı aldı. Şirket sosyal medya hesabından da itiraz edeceğini resmen duyurdu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Blok zinciri tabanlı dosya paylaşım şirketi LBRY, SEC’nin son dönemde üst üste aldığı yenilgilerden kendisine pay çıkarmak için, kaybettiği davaya itiraz etme kararı aldı.

Şirket dün ABD İtiraz Mahkemesi’ne başvuruda bulundu ve dava konusundaki ilgili bildirimini gönderdi. Kasım ayında karar çıkan davada, temmuz ayında ise LBRY’nin ödeyeceği cezalar ve şirkete uygulanacak yaptırımlar açıklanmıştı.

SEC, davanın başında LBRY’den 22 milyon dolar talep etse de, şirketin iflas durumunda olması ve parayı ödeyemeyecek seviyede bulunması sebebiyle ceza 111 bin dolara düşürülmüştü.

Kapanma kararından dönüldü mü?

Şirket CEO’su Jeremy Kauffman da, davanın kaybedilmesinden sonra “LBRY neredeyse ölü bir şirket” ifadelerini kullanmıştı. Hatta temmuz ayındaki kararın ardından şirket, operasyonlarını tamamen sonlandırmayı düşündüğünü belirten bir de açıklama yapmıştı. Ancak itirazın kararının ardından görülüyor ki, şirket bu karardan dönmüş durumda ve yeniden faaliyetlerini başlatma planları yapıyor.

Özellikle Ripple ve Grayscale şirketlerinin SEC karşısında elde ettiği zaferler ve yatırım sözleşmeleri konusunda SEC’nin ikna edici olamaması şirketin bakış açısını değiştirmiş olabilir.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl