CFTC’den 3 kripto DeFi şirketine para cezası: “Kanunsuz iş yapılabileceğini düşünüyorlar”

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) 3 DeFi şirketine kanunsuz şekilde emtia takasına izin verdikleri gerekçesiyle para cezası verdi. Kurum konuyla ilgili resmi açıklamasında, "DeFi şirketleri, kanunsuz işlemleri akıllı kontratlarla yaptıkları zaman yasal oluyormuş gibi bir düşünceye sahipler" dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD’nin önemli regülatör kurumlarından biri olan CFTC, dün 3 DeFi şirketini uyardı ve bu platformlara para cezası verdi. Kurum; Opyn, ZeroEx ve Deridex şirketlerine, sırasıyla 250 bin, 200 bin ve 100 bin dolarlık para cezaları verdi.

Deridex ve Opyn firmaları, takas uygulaması ve belirlenmiş sözleşme piyasası kurallarına uymamakla, ve yine 3 firma aynı anda, dijital varlıklarda yasa dışı olarak kaldıraçlı perakende emtia işlemlerinin sunulmasıyla suçlandılar.

Yapılan uyarıda şirketlerin Emtia Borsası Kanunu ve CFTC düzenlemelerini ihlal etmeyi bir an önce durdurmaları da istendi.

“DeFi gelişiyorsa, biz de gelişiyoruz”

CFTC’den konuyla ilgili yapılan açıklamada ilginç ifadeler de yer aldı ve akıllı kontrat teknolojisi kullanmanın kaunları çiğneme hakkı vermediği belirtildi:

“DeFi platformları, yasa dışı işlemlerin akıllı sözleşmelerle kolaylaştırılması durumunda kauni hale geldiğini düşünüyorlar. Ancak böyle bir durum yok. DeFi yeni ve gelişen bir teknoloji olabilir. Biz de CFTC olarak onunla birlikte gelişiyoruz”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl